22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Γαλλία: Ποιοι είναι οι 51 βιαστές της Ζιζέλ – Οικογενειάρχες, όλων των ηλικιών και από όλα τα κοινωνικά στρώματα – Και η κόρη φοβάται ότι υπήρξε θύμα

Ημερομηνία:

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τη φρίκη που έζησε η Γαλλίδα Ζιζέλ Πελικό, όπως αποκαλύπτεται από τη δίκη που συγκλονίζει τη Γαλλία και αφορά στο βιασμό γυναίκας την οποία νάρκωνε ο ίδιος ο σύζυγός της και στη συνέχεια έβαζε άλλους άνδρες να τη βιάζουν.

Ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό, κατηγορείται ότι «κοίμιζε» τη σύζυγό του, Ζιζέλ, για μια δεκαετία, προσθέτοντας υπνωτικά χάπια στα γεύματά της, προκαλώντας της δε, σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων απώλεια μνήμης και μαλλιών. Ο Ντομινίκ αναζητούσε στο διαδίκτυο άλλους άνδρες προκειμένου να μαζί να κάνουν πράξη τις αρρωστημένες ορέξεις τους, πάνω στην σύζυγό του.

Αυτοί είναι οι βιαστές της Ζιζέλ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκτός από τον Ντομινίκ Πελικό βρίσκονται και ακόμη 51 άτομα.

Όμως, η δικογραφία αναφέρει πως συνολικά 72 άτομα εμπλέκονται στο βιασμό της Ζιζέλ.

Οι κατηγορούμενοι, που προέρχονται από διάφορα κοινωνικά στρώματα, αντιμετωπίζουν τώρα την κατηγορία του βιασμού, με τον σύζυγο του θύματος να βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης, καθώς θεωρείται ο οργανωτής και βασικός υπεύθυνος.

Οι βιαστές άνδρες ηλικίας από 26 έως 72 ετών, παντρεμένοι -και οικογενειάρχες- διαζευγμένοι ή ελεύθεροι, άλλος με κοστούμι και άλλος με κοτσίδα, μούσια, τατουάζ και σκουλαρίκια. Ως προς την επαγγελματική ιδιότητά τους, ανάμεσά τους απαντάται οτιδήποτε, από δημοσιογράφο, διευθυντικό στέλεχος επιχείρησης, πυροσβέστη κλπ. έως χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος.

Αν και οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αναγνωρίζονται στα βίντεο που κατασχέθηκαν και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απαλλαγής τους, η δική τους υπερασπιστική γραμμή είναι ότι δεν είχαν επίγνωση του τι ακριβώς έκαναν.

Επιρρίπτουν στο ακέραιο την ευθύνη των βιασμών στον σύζυγο του θύματος, ισχυριζόμενοι ότι εκείνος τους παραπλάνησε και τους παγίδεψε. Όσον αφορά τους κατηγορουμένους, επικαλούνται πλήρη άγνοια ότι την ώρα των ασελγών πράξεων η Ζιζέλ δεν είχε τις αισθήσεις της.

Στη δίκη που λαμβάνει χώρα στην Αβινιόν, οι κατηγορούμενοι παρουσιάζουν διάφορες δικαιολογίες για τη συμμετοχή τους στις πράξεις αυτές. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν πως το θύμα ήταν αναίσθητο, ενώ άλλοι πίστευαν ότι συμμετείχαν σε «συναινετικό παιχνίδι του ζευγαριού». Η αστυνομία εκτιμά ότι έγιναν συνολικά 92 βιασμοί από 72 άνδρες, ωστόσο 51 ταυτοποιήθηκαν και δικάζονται μαζί με τον κύριο ύποπτο και σύζυγο της Ζιζέλ.

Σημειώνεται πως ένας κατηγορούμενος δήλωσε πως θεωρούσε ότι η παρουσία του συζύγου του θύματος καθιστούσε τη σεξουαλική πράξη νόμιμη, ενώ άλλος ανέφερε ότι νόμιζε πως το θύμα έκανε απλώς ότι κοιμόταν λόγω ντροπαλότητας.

Σε κάθε περίπτωση, οι μαρτυρίες τους κρίνονται από το δικαστήριο ως αβάσιμες. Όπως δήλωσε ο δικαστής, κανείς από τους κατηγορούμενους δεν μίλησε ποτέ με το θύμα, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση που ήταν «πιο κοντά στο κώμα παρά στον ύπνο».

Ακόμα, οι οδηγίες που λάμβαναν από τον Ντομινίκ Πελικό ήταν ξεκάθαρες. Όλοι τους έπρεπε να εισέλθουν στο δωμάτιο χωρίς θόρυβο, να μη φορούν άρωμα και να μην αφήσουν κανένα σημάδι της παρουσίας τους.

Η έρευνα έδειξε ότι ο Ντομινίκ Πελικό έβρισκε τους άνδρες που συμμετείχαν στις επιθέσεις μέσα από διαδικτυακά φόρουμ. Στον ιστότοπο coco.gg, που πλέον έχει κλείσει, ο Ντομινίκ χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο του για να συντονίσει τα «αρρωστημένα ραντεβού» και να δώσει λεπτομερείς οδηγίες στους δράστες. Σημειώνεται πως σε πολλές από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν, ο ίδιος χρησιμοποιούσε τη λέξη «βιασμός», κάτι που καταρρίπτει τον ισχυρισμό του ότι δεν γνώριζαν το βάρος των πράξεών τους.

Οι βιαστές της Ζιζέλ φαίνεται πως πείστηκαν από τον Πελικό ότι η χρήση υπνωτικών χαπιών στη σύζυγό του τους επέτρεπε να την κακοποιήσουν χωρίς συνέπειες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Πελικό φέρεται να έχει παραγγείλει 450 χάπια μέσα σε ένα χρόνο, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της προμελέτης και της προετοιμασίας.

Σοκαρισμένα τα παιδιά του ζευγαριού

Τα ενήλικα παιδιά του ζευγαριού εμφανίζονται σοκαρισμένα από τις αποκαλύψεις. Η κόρη τους, Καρολίν, έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Όταν σταμάτησα να σε φωνάζω μπαμπά», στο οποίο διηγείται πώς έμαθε για τα εγκλήματα του πατέρα της και πώς αυτές οι πράξεις διέλυσαν την οικογένεια.

Ενώ οι μήνες περνούσαν και η δίκη πλησίαζε, η Καρολίν προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί στην οικογένειά της και πώς το κάθε μέλος της το αντιμετώπιζε.

«Η μητέρα μου είναι ηλιόλουστη, αστεία και δυναμική», σημειώνει.

Και πολύ δυνατή. «Ακόμη και την ημέρα που έμαθε ότι ένας από τους βιαστές της είχε HIV, δεν κατέρρευσε». Ένα επόμενο τεστ HIV αποδείχθηκε αρνητικό.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Καρολίν δημιούργησε μια ομάδα εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών σε βιασμούς και σεξουαλική βία.

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

Ο πρωταγωνιστής της φρίκης αναμένεται να καταθέσει την επόμενη Δευτέρα. Τη δεύτερη ημέρα της δίκης ο προεδρεύων δικαστής, Roger Arata διάβασε τα κύρια πορίσματα της έρευνας. Η κόρη του ζευγαριού, Caroline (δεν αναφέρεται το πραγματικό της όνομα) εγκατέλειψε την αίθουσα, ανήμπορη να διαχειριστεί τι έκανε και στην ίδια ο πατέρας της.

Το 2022 είχε δημοσιεύσει βιβλίο με τίτλο Et J’ai Cesse de T’appeler Papa (Και σταμάτησα να σε φωνάζω μπαμπά) σχετικά με την επίδραση της ανακάλυψης των εγκλημάτων που γίνονταν εντός της οικογενείας.

Ο δικαστής εμφάνισε ντοκουμέντο για την ύπαρξη περισσότερων από 20.000 φωτογραφιών και χιλιάδων βίντεο από τις κακοποιήσεις της Gisèle στον υπολογιστή του Pélicot, αλλά και έναν που είχε ονομάσει «Η κόρη μου, γυμνή».

Μιλώντας στο Le Parisien η Caroline είπε ότι τη «στοιχειώνει ο φόβος» ότι ο πατέρας της μπορεί να είχε προσκαλέσει άντρες να βιάσουν κι εκείνη, καθώς είχε ανακαλύψει φωτογραφία της «με τα εσώρουχα κάποιου άλλου» στον υπολογιστή του. «Είμαι πεπεισμένη ότι με νάρκωσε, αλλά δεν θα το παραδεχτεί ποτέ».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...