14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γαμπρός με συμπτώματα κορωνοϊού πέθανε δύο ημέρες μετά τον γάμο

Ημερομηνία:

Πάνω από 100 άτομα έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό, αφότου παραβρέθηκαν στον γάμο και στην συνέχεια, στην κηδεία ενός Ινδού, που νοσούσε σοβαρά με συμπτώματα Covid-19 όταν παντρεύτηκε.

Ο 26χρονος άνδρας είχε συμπτώματα της νόσου όταν παντρεύτηκε στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με αξιωματούχους στην πολιτεία Μπιχάρ. Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν χθες, πως ο άνδρας πέθανε στις 17 Ιουνίου.

Ο Ραζ Κίσορ Τσαντχάρι, επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος στην Πάτνα, την πρωτεύουσα της πολιτείας, επιβεβαίωσε την γαμήλια εστία του κορωνοϊού. Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μέχρι στιγμής 111 άτομα που είτε παραβρέθηκαν στον γάμο είτε την κηδεία, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Όλοι οι άλλοι έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν απομονωθεί».

Περίπου 400 άτομα παραβρέθηκαν στον γάμο ή την κηδεία του – Κόλλησαν 111 καλεσμένοι

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι εάν ο ανώνυμος γαμπρός ήταν η πηγή της λοίμωξης, καθώς αποτεφρώθηκε προτού υποβληθεί σε εξετάσεις. Όμως, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το θύμα παραπονέθηκε για συμπτώματα κορωνοϊού και κλήθηκε να πάρει παρακεταμόλη για να πέσει ο πυρετός του, ώστε να μπορέσει να παραστεί στον γάμο του. Αλλά ο Τσαντχάρι είπε ότι περίπου 400 άτομα που παραβρέθηκαν στον γάμο ή την κηδεία του, θα μπουν σε απομόνωση μετά από έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο γαμπρός, ένας μηχανικός λογισμικού που επέστρεψε στην πατρίδα του από το Νέο Δελχί μόλις μία εβδομάδα πριν από τον γάμο, είχε παρουσιάσει συμπτώματα πριν από την γαμήλια τελετή. Εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά η οικογένειά του ζήτησε να πάρει εξιτήριο προκειμένου να γίνει ο γάμος με περισσότερους από 300 καλεσμένους.

Ο γαμπρός πέθανε στο σπίτι του δύο ημέρες αργότερα, με περίπου 200 άτομα να παρευρίσκονται στην κηδεία του. Μερικοί είχαν παραβρεθεί και στις δύο εκδηλώσεις. Κανένας από τους συγγενείς του γαμπρού – συμπεριλαμβανομένης της νύφης – δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ερευνα για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων κατά του κορωνοϊού

Οι αρχές ξεκίνησαν, ωστόσο, έρευνα για πιθανές παραβιάσεις των μέτρων κοινωνικής απόστασης σχετικά με τον αριθμό των προσκεκλημένων τόσο στον γάμο όσο και στην κηδεία. Σύμφωνα με τις οδηγίες, δεν επιτρέπονται πάνω από 50 καλεσμένοι σε γάμους στην Ινδία – και μόλις 20 άτομα στις κηδείες – για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τις 500.000 ενώ και ο αριθμός των θανάτων είναι πάνω από 16.000.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ