11.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Γαύδος: Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε στην Τρυπητή

Ημερομηνία:

Το άψυχο σώμα ενός άντρα σε προχωρημένη σήψη εντόπισε το πρωί ο καπετάνιος αλιευτικού σκάφους, ανοιχτά της παραλίας Τρυπητή στη Γαύδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων το σκάφος πήγαινε προς την παραλία Τρυπητή όπου νωρίς το πρωί βγήκε μια ακόμα βάρκα με μετανάστες, όταν αντίκρυσε το πτώμα να επιπλέει. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η σορός πρέπει να βρίσκεται στη θάλασσα τις τελευταίες δυο τρεις ημέρες, ωστόσο περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση.

Οι λιμενικές αρχές εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για να οδηγηθούν στην ταυτότητα του άνδρα. Ο καπετάνιος που εντόπισε τη σορό ενημέρωσε αμέσως το λιμενικό και στο σημείο έσπευσε το ναυαγοσωστικό σκάφος της Αγίας Γαλήνης όπου την ανέσυρε και τη μετέφερε στο λιμάνι της Γαύδου, Καραβέ.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στην Κρήτη προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική εξέταση. Όσον αφορά στη νέα άφιξη μεταναστών που αναμένεται να καταμετρηθούν και να μεταφέρουν τις επόμενες ώρες σε λιμάνι νότια των Χανίων, πιθανότατα με το πλοίο της γραμμής και από κει στην Αγυιά όπου μεταφέρθηκαν και οι 80 μετανάστες που διασώθηκαν χθες βράδυ ανοιχτά της Γαύδου.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...