18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Γεμάτα από πολίτες τα δημόσια ουρητήρια της Δημοτικής Αγοράς σε ένα live για το “Ψυχοσάββατο” | Φωτός

Ημερομηνία:

Γέμισαν τα δημόσια ουρητήρια της Δημοτικής Αγοράς Χανίων από πολίτες που παρέμειναν εκεί για πολλές ώρες, για έναν πολύ διαφορετικό σκοπό από αυτόν για τον οποίον έχουν κατασκευαστεί και υπάρχουν τέτοιοι χώροι.

Η ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής αποφάσισε να διοργανώσει αυτό το Σάββατο, το λεγόμενο και “Ψυχοσάββατο” ή “Σάββατο των Ψυχών” μια διαφορετική εκδήλωση. Ενα live, “τελετουργικό” – όπως το περιέγραψαν στην πρόσκλησή τους – για τη “νέα ζωή” και τις ψυχές των νεκρών που σύμφωνα με την παράδοση ανεβαίνουν στον πάνω κόσμο τις πρώτες μέρες του Μάρτη.

Η συναυλία ξεκίνησε περίπου στις 21.30 και κράτησε μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα με τους νεαρούς κυρίως πολίτες να συρρέουν στα δημοσια ουρητήρια για να ακούσουν τους ΠετρογκάζDEAD GUM, KOSTADiS και Wham Jah.

O χώρος δεν είχε αλλάξει, είχε όμως καθαριστεί ενώ ο προσεγμένος φωτισμός έδινε έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που συνήθως περνούν απαρατήρητα από τον καθημερινό χρήστη δημιουργώντας μία απόκοσμη ατμόσφαιρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ