13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γεμίζει αεροπλανοφόρα η Σούδα με τις ευλογίες των τοπικών αρχών…

Ημερομηνία:

Έφτασε στην Κρήτη το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντε Γκωλ” μαζί με τα συνοδευτικά πλοία αρμάδας, στην οποία συμμετέχει και η ελληνική φρεγάτα “Κανάρης” στο πλαίσιο της άσκησης “Κλεμανσώ 2021”.

Παράλληλα, τα γαλλικά Rafale θα συναντήσουν τα ελληνικά F-16, στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα παραμείνει για περίπου 3 ημέρες στην περιοχή ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει την πορεία του μέχρι τον Περσικό Κόλπο.

Το γαλλικο αεροπλανοφόρο δεν είναι ομως το μόνο που επισκέπτεται το νησί αφού σύντομα τη Σούδα θα επισκεφθει και το αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”.

Μάλιστα, οι τοπικές αρχές ενημερώθηκαν για την έλευσή του ανταλάσσοντας δώρα με τον Διοικητή των Αμερικάνικων Βάσεων που για τις αρχές του τόπου παραμένουν “Ευκολία”.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων «εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, 04/03/2021, ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, Captain Rafael Facundo και ο υποδιοικητής, Commander Michael Mosi, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της πανδημίας και το πως έχει επηρεαστεί η τοπική κοινωνία, ενώ ο ο πλοίαρχος Facundo ενημέρωσε τον κ. Σημανδηράκη για την άφιξη του αεροπλανοφόρου “USS Dwight D. Eisenhower” στη Σούδα εντός του τρέχοντος μήνα.

Παράλληλα, έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη συνεργασία, ενώ στο περιθώριο της επίσκεψης, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων»

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση από την Αντιπεριφέρεια Χανίων στην οποία ενημερωνόμαστε ότι την Πέμπτη 4 Μαρτίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων επισκέφθηκε ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, Captain Rafael “Rafi” Facundo (πλοίαρχος Ραφαέλ «Ράφη» Φακούντο), και ο νέος υποδιοικητής, Commander Michael Κ. Mosi (αντιπλοίαρχος Μάικλ Κ. Μόσι).

Ο Διοικητής ενημέρωσε τον κ. Καλογερή για την προσεχή έλευση του αεροπλανοφόρου USS Dwight DEisenhower (CVN-69) στο λιμάνι της Σούδας, “με σκοπό τον ανεφοδιασμό του από ντόπιες επιχειρήσεις”, όπως έχει προγραμματιστεί. Ο Αμερικανός Διοικητής διευκρίνισε επίσης ότι έχουν προβλεφθεί και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του πληρώματος, εκτός όπως και εντός της Αμερικάνικης Ευκολίας Σούδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το θέμα της παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, όπου αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και στις δύο χώρες. Μάλιστα ο Διοικητής ανέφερε ότι το υγειονομικό πρόβλημα στην πατρίδα του είναι πολύ πιο σοβαρό από το αντίστοιχο δικό μας.

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Διοικητή για την επίσκεψη και την ενημέρωσή του, καλωσόρισε τον Υποδιοικητή στο νησί, και τους προσέφερε ως δώρα τοπικά προϊόντα των Χανίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...