19.7 C
Chania
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, 2026

«Γενί Σαφάκ»: Ελλάδα και Ισραήλ θα βοηθήσουν τους Κούρδους

Ημερομηνία:

Διάφορα… περίεργα σενάρια σχετικά με την χθεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ισραήλ στην Αθήνα αναπτύσσει σήμερα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, σε σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Τι σχεδιάζει το Ισραήλ στο Αιγαίο» η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «εκτός από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο οι δύο υπουργοί Δένδιας και Κατς εξερεύνησαν τρόπους συνεργασίας ενάντια στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία «Πηγή της Ειρήνης», συζητώντας μάλιστα και κοινή πρόταση για παροχή βοήθειας προς τους Κούρδους μαχητές του YPG», τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί εχθρούς της.

Η τουρκική εφημερίδα για να στηρίξει τα «σενάρια συνωμοσίας» της επικαλείται μάλιστα είδηση της ισραηλινής ιστοσελίδας «The Times of Israel», που αναφέρει ότι ένας από τους στόχους του ταξιδιού του Ίσραελ Κατς στην Αθήνα ήταν να βρει συνεργάτη προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους Κούρδους που πολεμούν την Τουρκία στη Συρία.

Όπως αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», «Ελλάδα και Ισραήλ, που στόχο έχουν να αποκλείσουν την Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο, τις τελευταίες δύο ημέρες πραγματοποίησαν υψηλού επιπέδου πολιτικές και στρατιωτικές επαφές. Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατς βρέθηκε για διήμερες επαφές στην ελληνική πρωτεύουσα στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Όπως αναφέρεται, οι δυο τους αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με τη ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα συνδέει μάλιστα την επίσκεψη του αρχηγού του γενικού επιτελείου της Ελλάδας, Χρήστου Χριστοδούλου, την Τετάρτη στο Τελ Αβίβ ως μέρος της ευρύτερης στρατιωτικής συνεργασίας που αναπτύσσει η Ελλάδα με το Ισραήλ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Run Greece Ηράκλειο 2026 – Η αθλητική γιορτή της Κρήτης επιστρέφει

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Run Greece Ηράκλειο 2026. Στις 29 Μαρτίου η 13η διοργάνωση με αγώνες 10χλμ, 5χλμ, Family Run 600μ και παιδικό 1.000μ. Μέρος των εσόδων για την Παιδιατρική Ογκολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ.

ΕΛΜΕ Χανίων: Κάλεσμα σε αντιπολεμική κινητοποίηση για το αεροπλανοφόρο USS G. Ford στη Σούδα

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε αντιπολεμική κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 24/2 στις 18:00 στην Αγορά, μετά την άφιξη του αεροπλανοφόρου USS G. Ford στη βάση της Σούδας.

Δήμος Αποκορώνου: Ανοίγει η πλατφόρμα για άδειες κοινοχρήστων χώρων 2026

Ο Δήμος Αποκορώνου καλεί επιχειρηματίες να υποβάλλουν αιτήσεις για άδειες χρήσης κοινοχρήστων χώρων 2026 έως 31/03/2026. Απαιτούνται 4 δικαιολογητικά και δημοτική ενημερότητα.

Συνάντηση Μαρίας Κοζυράκη με τον νέο Διοικητή της 44ης Στρατιωτικής Διοίκησης ΤΑΛΩΣ

Συνάντηση Μαρίας Κοζυράκη με τον νέο Διοικητή της 44ης Στρατιωτικής Διοίκησης ΤΑΛΩΣ, Ταξίαρχο Φώτιο Αρμπή. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, πολιτικής προστασίας και ΠΑΜ-ΠΣΕΑ.