23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Γερμανική εταιρεία σταματά την προμήθεια σωτήριου αντικαρκινικού φαρμάκου στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Το σωτήριο Erbirux έχει αποδειχθεί πως είναι αποτελεσματικό σε πολλά είδη καρκίνου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail από την Αγγλία, η συνεχιζόμενη κρίση και η ύφεση στην Ελληνική οικονομία σκληραίνουν ακόμα παραπάνω τα πράγματα, αυτή τη φορά για μία ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, τους καρκινοπαθείς, αφού η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Merck KGaA σταμάτησε να προμηθεύει το σωτήρια φάρμακο που παρασκευάζει στα νοσοκομεία της Ελλάδας!

Το φάρμακο «Erbitux» είναι αποτελεσματικό φάρμακο ενάντια σε πολλά είδη καρκίνων, μεταξύ αυτών καρκίνων στον εγκέφαλο και στο λαιμό. Ένας μεγάλος αριθμός γιγάντων της φαρμακευτικής βιομηχανίας έχουν σταματήσει να δέχονται παραγγελίες από την Ελλάδα. Άλλος ένας φαρμακευτικός γίγαντας από τη Γερμανία η εταιρεία Biotest σταμάτησε να προμηθεύει νοσοκομεία στην Ελλάδα αφού υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί από τον Ιούνιο.

Ο Matthias Zachert, υπεύθυνος οικονομικών της εταιρείας Merck είπε στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung ότι τα δημόσια νοσοκομεία σε πολλές χώρες της ευρωζώνης δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Όμως, η γερμανική εταιρεία ξεχώρισε την περίπτωση της Ελλάδας και το συγκεκριμένο ναρκωτικό ως ξεχωριστή περίπτωση.

«Επηρεάζει μόνο την Ελλάδα που αντιμετωπίζει μια σειρά από πολύ σοβαρά προβλήματα. Είναι μόνο ένα προϊόν», είπε ο κ.  Zachert σε μία συνέντευξη.

Σε άλλες χώρες με παρόμοια προβλήματα όπως, για παράδειγμα η Ισπανία, η κεντρική κυβέρνηση επεμβάινει και καλύπτει τις ελλείψεις στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Όχι όμως στην Ελλάδα.

Πλέον, όπως ενημέρωσε υπεύθυνος της εταιρείες, το φάρμακο κυκλοφορεί ακόμα στην Ελλάδα αλλά πουλείται μόνο σε ιδιώτες.

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2227257/Germans-stop-shipment-life-saving-cancer-drug-Greece-Euro-crisis-deepens.html#ixzz2BLAij5aS

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...