27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Γερμανός κορυφαίος πολιτικός στους Times: Δε θα πάρει σεντ η Ελλάδα αν δε φύγουν οι “κομμουνιστές” Τσίπρας – Βαρουφάκης

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους πολιτικούς, ο οποίος δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε πως η Ελλάδα δεν θα πάρει «ούτε ένα λεπτό του ευρώ» αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης κρατήσουν την θέση τους.

«Καμιά νέα διάσωση αν δεν φύγει ο Τσίπρας» είναι ο τίτλος νέου άρθρου των Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους πολιτικούς, ο οποίος δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε πως η Ελλάδα δεν θα πάρει «ούτε ένα λεπτό του ευρώ» αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης κρατήσουν την θέση τους.

«Σήμερα τίθεται το εξής ερώτημα: Εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη προς όλα τις πλευρές: Όχι», φέρεται να είπε ο Γερμανός πολιτικός.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, ακόμα και ένα «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν θα σώσει την Ελλάδα αν δεν φύγουν από την εξουσία ο πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή και τα υπόλοιπα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης έχουν δικαίωμα να μπλοκάρουν οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα προταθεί.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο Γερμανός πολιτικός που προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, είναι βέβαιος πως οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοδημοκράτες δεν θα δεχτούν όσα ζητήσουν οι «κομμουνιστές», όπως τους αποκαλεί. Ο λόφος είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία της.

Τέλος, ο πολιτικός αποκάλυψε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κερδίσει το «ναι», ενώ στοχεύει στην αλλαγή κυβέρνησης, η οποία θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες. Σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», τότε η έξοδος από την ευρωζώνη είναι μονόδρομος.

«Θα συζητήσουμε για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά όχ για νέο πρόγραμμα διάσωσης», κατέληξε ο Γερμανός πολιτικός.

left.gr – thetimes.co.uk

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...