14.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Γεωργαντάς: Έρχεται “πάγωμα” του πιστοποιητικού στους εμβολιασμένους που νοσούν

Ημερομηνία:

Για την νόμιμη απουσία από την εργασία όσων νοσούν και την αποζημίωση από τους εργοδότες, τα πιστοποιητικά νόσησης και τα ραντεβού για εμβολιασμό έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, το πρωί της Πέμπτης.

Ο Γιώργος Γεωργαντά βρέθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” και μίλησε αρχικά για την αλλαγή στον τρόπο που χορηγείται το πιστοποιητικό νόσησης, διευκρινίζοντας πως για τους ανεμβολίαστους, για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

Στη συνέχεια υπενθύμισε πως ότι το πιστοποιητικό για αυτούς που έχουν νοσήσει εκδίδεται μέσω του gov.gr, μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και έχει ισχύ για 3 μήνες.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με τους εμβολιασμένους που νοσούν και μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ έχουν κορονοϊό, αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...