13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: «Για τα λεφτά και το πολιτικό συμφέρον λέει τα Τέμπη έγκλημα»

Ημερομηνία:

Σφοδρότατη επίθεση στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις νέες δηλώσεις της για την τραγωδία των Τεμπών, από το βήμα της Βουλής.

Ο Ά. Γεωργιάδης καταλόγησε ευθέως ιδιοτέλεια στην Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι συνήγορος κάποιων εκ των συγγενών των θυμάτων της αδιανόητης τραγωδίας, καθώς, όπως ανέφερε στο Action 24 το κίνητρο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για να αποκαλεί τα Τέμπη «έγκλημα» είναι «για τα λεφτά και το πολίτικο συμφέρον».

Συγκεκριμένα, είπε ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει χάσει κάποιο παιδί στα Τέμπη. Εκπροσωπεί ως δικηγόρος κάποιους γονείς. Και τι μου λέει εμένα λοιπόν πως η εμμονή της να λέει τα Τέμπη “έγκλημα”, δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως αν είναι έγκλημα οι αποζημιώσεις που θα πάρουν θα είναι εκατομμύρια ενώ αν είναι δυστύχημα θα πάρουν εκατοντάδες χιλιάδες. Και εκείνη που παίρνει ποσοστά, στην πρώτη περίπτωση θα πάρει εκατομμύρια, στη δεύτερη μερικές χιλιάδες. Γιατί λοιπόν να μην πω εγώ πως το κίνητρό της είναι οικονομικό, για να βγάλει λεφτά; Δεν είναι χοντρό να λέει πως έχουμε βάψει τα χέρια μας με αίμα; Λοιπόν, για τα λεφτά το κάνει. Και όχι μόνο για τα λεφτά, το κάνει και για τις ψήφους.Δεν έχει πολιτικό συμφέρον να το λέει συνέχεια για να ανεβάσει τα ποσοστά της ώστε να συνέχισε να απολαμβάνει τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού; Άρα το κίνητρό της είναι αλτρουιστικό, ανθρωπιστικό; Όχι, είναι για τα λεφτά και το πολίτικο συμφέρον».

Σημειώνεται ότι σε ίδιο «μήκος κύματος» κινήθηκε και ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος είπε ότι «πιστεύω πως έχει ιδιοτέλεια. Κάνει τυμβωρυχία, προσπαθεί να κερδίσει ψήφους (…) Νομίζει πως με αυτό το μπουλινγκ που μας κάνει θα φοβηθούμε, δεν φοβόμαστε».

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...