17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Γεωργιάδης: Είναι λόγος απόλυσης εργαζομένου ο μη εμβολιασμός

Ημερομηνία:

Μία επιχείρηση μπορεί να απολύσει εργαζόμενο που αρνείται να εμβολιαστεί εάν εργάζεται σε κρίσιμο πόστο, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρόκειται για ζήτημα που κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες και δεν αφορά την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει σχετικά. «Αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί κάτι τέτοιο αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή, δεν αφορά καθόλου την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Καταστροφή νέα καραντίνα»

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα σε περίπτωση τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών. «Εάν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων, τελείωσε η πανδημία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και όλη η αγωνία είναι αυτός ο ρυθμός να μην πέσει. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας με βάση την πορεία της πανδημίας και πως με εντολή του πρωθυπουργού έχουν δοθεί στην επιτροπή βιοηθικής ερωτήματα που αφορούν την μείωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τον ενοχλεί η λέξη «προνόμια» και πως είναι λογικό όταν κάποιος επιλέγει να εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο να μπορεί να έχει λιγότερα μέτρα προστασίας και όταν δεν εμβολιάζεται και κινδυνεύει περισσότερο να έχει περισσότερα μέτρα προστασίας. «Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του εμβολίου ως δυνατότητα για όλους, τότε προφανώς η κυβέρνηση όπως και όλα τα κράτη του κόσμου, θα ρυθμίσουμε το πώς θα γίνεται η κοινωνική κινητικότητα βάσει κινδύνου», σημείωσε.

Προνόμια εμβολιασμένων

Αναφορικά με τη συζήτηση για τις διευκολύνσεις που μπορούν να έχουν οι εμβολιασμένοι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει μιλώντας στην ΕΡΤ: «Η κουβέντα για τα λεγόμενα προνόμια των εμβολιασμένων, που δεν είναι προνόμια αλλά περισσότερο βαθμοί ελευθερίας των εμβολιασμένων σε σχέση με τους ανεμβολίαστους θα ξεκινήσει όταν θα έχουμε πλέον δώσει στο σύνολο των κατοίκων της Ελλάδας την ευκαιρία του εμβολιασμού. Όταν πια θα είναι δεδομένο ότι κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν μπόρεσε. Νομίζω ότι δεν είμαστε μακριά. Αρχές Ιουλίου θα έχει επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ένα εστιατόριο θα μπορούσε να αρνηθεί να εξυπηρετήσει πελάτη που δεν έχει εμβολιαστεί ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Όχι τώρα, όταν θα προχωρήσει ο εμβολιασμός. Σήμερα δεν μπορεί να γίνει γιατί ακόμα μπορεί βάσιμα να υποστηρίξει κάποιος ότι “εγώ έχω ραντεβού και δεν ήρθε η σειρά μου”. Εκεί πρέπει να σεβαστείς το δικαίωμα γιατί όχι από δική του υπαιτιότητα, αλλά από την ροή των εμβολιασμών δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί. Όταν φτάσουμε στο σημείο που βέβαιο αριθμητικά ότι δόθηκε σε όλους η ευκαιρία και δεν πήγανε, τότε θα σας το πω ανάποδα:

Φαντάζεστε κάποιος να ανοίξει το εστιατόριό του και να έχει κρούσμα κορονοϊού και να καταστραφεί. Δηλαδή εσύ που θες να πας και είναι ανεμβολίαστος, μπορείς να πάρεις στο λαιμό σου όλη την επιχείρηση, τους εργαζόμενους, τα δάνειά του και την οικογένειά του; Έχεις αυτό το δικαίωμα; Είναι απολύτως προφανές ότι κάποιος που αποφασίζει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί γνωρίζοντας ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών του δεν μπορεί να απολαμβάνει τους ίδιους βαθμούς ελευθερίας». «Τον χειμώνα που θα έρθει οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, οι ανεμβολίαστοι προφανές δεν θα μπορούν να μπουν», είπε σε άλλο σημείο.

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...