26.4 C
Chania
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2026

Γεωργιάδης: Καμία συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ – “170 φορές να κατεβούνε στις κάλπες, 170 φορές ο Τσίπρας θα κερδίσει τον Ανδρουλάκη” – “Είναι επικίνδυνος ο Κασιδιάρης”

Ημερομηνία:

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις προτάσεις του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης για το ιδιωτικό χρέος, ενώ, ταυτόχρονα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «170 φορές να κατεβούνε στις κάλπες, 170 φορές ο Τσίπρας θα κερδίσει τον Ανδρουλάκη».

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, ο υπουργός Υγείας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει περίπτωση (σ.σ. συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ). Είναι δυνατόν να συγκυβερνήσουμε με κόμμα που λέει να καταστραφεί η Ελλάδα; Είναι δυνατόν να συγκυβερνήσουμε με κόμμα που θέλει να ξαναγυρίσουμε σε μνημόνια; Άμα σου λέει ότι πρέπει να διαγράφεις το 30% της αρχικής οφειλής την επόμενη μέρα έχεις μνημόνιο. Είναι συγκλονιστικό κόμμα που έχει κυβερνήσει, που έχει εφαρμόσει μνημόνιο, που έχασε 30 μονάδες για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ έρχεται και λέει το 2026 επειδή τον πέρασε ο Τσίπρας στις δημοσκοπήσεις να χαρίσουμε το 30% της αρχικής οφειλής. Αν αρχίσουν τα κόμματα να λένε τέτοια πράγματα δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, επέμεινε στην εκτίμησή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρίτο κόμμα, λέγοντας ότι «στην Ελλάδα ο κόσμος ψηφίζει πρόσωπα, δεν ψηφίζει ούτε κόμματα ούτε προτάσεις ούτε προγράμματα. Η σύγκριση Τσίπρα – Ανδρουλάκη είναι ετεροβαρής. 170 φορές να κατεβούνε στις κάλπες, 170 φορές ο Τσίπρας θα κερδίσει τον Ανδρουλάκη», αν και, ερωτηθείς για τον πρώην πρωθυπουργό σημείωσε ότι «ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός προσπάθησε να κλείσει τους πολιτικούς του αντιπάλους φυλακή με ψέματα για να κερδίσει τις εκλογές, εσείς θα τον πείτε καλό χαρακτήρα; Είναι προφανές ότι είναι ένας κακός χαρακτήρας, μόνο ένας κακός χαρακτήρας θα έκανε κάτι τέτοιο. Ο Τσίπρας καθαρίζει σαν αυγά, στεγνά, όλους τους συνεργάτες του αυτό είναι δείγμα καλού χαρακτήρα;» ενώ εκτίμησε ότι «δεν νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα φτάσει πάνω από 18% στις εκλογές, νομίζω ότι το 18% θα είναι το ταβάνι του. Η ΝΔ είναι σίγουρα πάνω από το 30%. Η αυτοδυναμία είναι απολύτως εφικτή για τη ΝΔ».

Ερωτηθείς για τον Αντώνη Σαμαρά, ο Α. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν ο κ. Σαμαράς κάνει κόμμα θα με ξαναρωτήσετε προς το παρόν κόμμα δεν βλέπω. Αν κάνει κόμμα και ξεκινήσει το κόμμα του βρίζοντας την ΝΔ δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα», ωστόσο, φάνηκε να προβληματίζεται για τον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι «είναι επικίνδυνος ο Κασιδιάρης. Είναι επικίνδυνος και γιατί κάνει γκελ σε ένα κομμάτι της κοινωνίας δυστυχώς και έχει ένα ρητορικό χάρισμα αλλά είναι επικίνδυνος γιατί οι ιδέες του είναι τρομακτικές. Ο κ. Κασιδιάρης είναι πολύ επικίνδυνο πολιτικά πρόσωπο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νομικός τρόπος να τον εμποδίσει να κατέβει υποψήφιος, μπορεί να τον εμποδίσει να είναι αρχηγός».

Αιχμές Τσουκαλά: Επίτηδες παρουσιάζεται σαν άσχετος και λέει ασυναρτησίες

Απαντώντας στον υπουργό Υγείας, από την ίδια συχνότητα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, εμφανίστηκε αιχμηρός. «Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, το κάνει επίτηδες. Επίτηδες παρουσιάζεται σαν άσχετος και λέει ασυναρτησίες. Άκουσα τον σχολιασμό του στην πρότασή μας για το ιδιωτικό χρέος, όπου έδειχνε ότι δεν καταλάβει τίποτα, που δεν ισχύει. Στα μνημόνια, αν γυρίσουμε, θα γυρίσουμε με τη χρεοκοπία των πολιτών που η ΝΔ κάνει πράξη και θα γυρίσουμε γιατί δεν έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, δεν έχουμε καταφέρει να μειώσουμε το έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών και να αντιστρέψουμε την αρνητική δημογραφική προβολή αυτοί είναι οι κίνδυνοι που έχει η χώρα, κι έχουμε και πολύ μεγάλη διαφθορά. Υπήρχε διαφθορά και πριν το ’10, ήταν μια από τις αιτίες ο πελατιασμός και η διαφθορά έπρεπε να έχουμε μάθει αλλά η ΝΔ του κ Μητσοτάκη έχει σπάσει κάθε ρεκόρ φαυλοκρατίας. Άρα ο κ. Γεωργιάδης καλό είναι πριν μιλήσει να κοιτάζει τον καθρέφτη του ή αν όχι τον δικό του τον κ. Πρωθυπουργό», είπε.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαγράφηκε η χειρόγραφη σημείωση για τη Μαδάρα Αση Γωνιάς – Καθαρή ιδιοκτησία Δήμου Αποκορώνου αναγνωρίζεται επίσημα

Ο Δήμος Αποκορώνου διέγραψε χειρόγραφη σημείωση για τη Μαδάρα Αση Γωνιάς που κατοχύρωνε μερίδια σε 27 οικογένειες. Προθεσμία μέχρι 2/9/2026 για αντιρρήσεις.