15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γεύματα σε άπορους στο Κερατσίνι στο εστιατοριο “Ο Κρητικος” μοίρασε και ο Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου φαίνεται ότι ζήλεψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο εστιατόριο «Ο Κρητικός», το οποίο καθημερινά μοιράζει μερίδες φαγητού σε άπορους, επισκέφτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψή του πρωθυπουργού έγινε γνωστή από ανάρτηση στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook με σχετικές φωτογραφίες.

«Χρόνια Πολλά! Σήμερα μεσημέρι Χριστουγέννων μας επισκεφθηκε ο Πρωθυπουργος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήρθε, έκατσε μαζί μας, μιλήσαμε, μοιράσαμε φαγητό δώρα και παιχνίδια στον κόσμο που έχει ανάγκη!! Τον ευχαριστούμε πολύ!! Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε! Χρόνια Πολλά!!», ανέφερε η σχετική ανάρτηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο εστιατόριο μοίρασε μερίδες φαγητού σε ανθρώπους από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα που έχουν ανάγκη, στο lockdown την άνοιξη και το ίδιο κάνει και στην καραντίνα που βρισκόμαστε τώρα.

Η φιλοσοφία του 36χρονου ιδιοκτήτη για το φαγητό που προσφέρει συμπυκνώνεται στην φρεσκάδα και την ποιότητα. Ανέκαθεν, μοίραζε το φαγητό που περίσσευε στα ταψιά και τις κατσαρόλες σε συμπολίτες του που το είχαν ανάγκη. Κατέβαινε στο κέντρο της πόλης, αλλά έδινε και σε κατοίκους της περιοχής οι οποίοι χρειάζονταν μια μερίδα φαγητού.Όταν άρχισε να μοιράζει δωρεάν φαγητό, μαγειρεμένο από τα χέρια του, δεν μπορούσε να πιστέψει πόσος κόσμος το είχε ανάγκη. Από μια απλή ανάρτησή του στα facebook, στην διάρκεια του πρώτου lockdown, είδε να καταφθάνουν έξω από το μαγαζί του 80 άνθρωποι. Σύντομα, πολλαπλασιάστηκαν.

Κάθε μέρα, εκτός Τρίτης, «ο Κρητικός» δίνει μια μερίδα φαγητού για όποιον το έχει ανάγκη

«Ο λόγος που το πρωτοξεκίνησα ήταν τα κλειστά συσσίτια της εκκλησίας, λόγω της κατάστασης. Κι αφού είχα τόσα κιλά φαγητό, τι να το έκανα; Ένα πράγμα ξέρω: να μαγειρεύω. Οπότε, έβαλα μπρος. Είχα την στήριξη λίγων και καλών, βλέπαμε ότι όλο αυτό ήταν απαραίτητο για αρκετούς ανθρώπους. Έρχονταν και από άλλες γειτονιές… έπαιρναν το λεωφορείο για ένα πιάτο φαγητό. Ειδικά μετά το ρεπορτάζ που έκανε μια πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση, άρχισε να γίνεται χαμός.»

Ο Δημήτρης αγοράζει με δικά του έξοδα την πρώτη ύλη για να φτιάξει μαγειρευτό φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη: μακαρόνια με κιμά, φακές, φασολάδα, κοτόπουλο με πατάτες, λαδερά… Σταδιακά, και ειδικά τώρα, στην δεύτερη και «σκληρή» καραντίνα του χειμώνα, άρχισε ο κόσμος να συνδράμει με σακούλες γεμάτες με προμήθειες (λάδι, αλεύρι, ζυμαρικά, πελτέδες).

«Βλέπω ότι είναι ο απλός κόσμος που συνδράμει, οι φτωχοί άνθρωποι που, από το υστέρημά τους, αγοράζουν μερικά πακέτα μακαρόνια, λίγο ψωμί, ό, τι μπορούν και το φέρνουν. Κανένας της περιοχής πλούσιος ή με οικονομική άνεση δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κίνηση. Όχι μόνο της περιοχής, δηλαδή, γενικώς», σημειώνει ο Δημήτρης, ο οποίος πρόσφατα βρήκε κάποιους «μεγαλύτερους» συμμάχους στο έργο του.

Μακαρονια με κiμα σήμερα, ρεβίθια χθες. Συνεχίζουμε κάθε μέρα και δίνουμε πλέον πάνω από 600 μερίδες την ημέρα”, είχε πει σε συνέντευξή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ