14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γηροκομείο κολαστήριο: «Περιμένω την κρίση της δικαιοσύνης» λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων που κατηγορείται

Ημερομηνία:

Συγγενείς που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο γηροκομείο-κολαστήριο των Χανίων, άκουσαν με ικανοποίηση την είδηση της παραπομπής σε δίκη του νυν και πρώην αντιπεριφερειάρχη – αρχές Σεπτέμβρη – με την πλημμελημματική κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Όπως λένε συγγενικά πρόσωπα τροφίμων της δομής, δημόσιοι λειτουργοί που φέρεται να είχαν επίγνωση των συνθηκών που καταγγέλλεται ότι λάμβαναν χώρα πίσω από την καλά κλεισμένη πύλη του γηροκομείου αλλά… «έκαναν τα στραβά μάτια», θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης

«Απλά κάνανε τα στραβά μάτια. Εφόσον το ξέρανε, κάνανε τα στραβά μάτια. Ενώ είχε ακουστεί πιο παλιά, ενώ πεθάνανε τόσοι άνθρωποι, γίνονται αυτά τα πράγματα; Τι είναι αυτό; Παραμένει (το γηροκομείο) ανοιχτό γιατί αν ήταν ένα μικρομάγαζο που να΄χει κάνει μια παράβαση μηδαμινή θα ήταν ανοιχτό; Δεν θα ήταν ανοιχτό» ανέφερε ο O Μανώλης Παρτσαλάκης, αδερφός, θύματος στο γηροκομείο, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Περιμένω την κρίση της δικαιοσύνης»

https://www.youtube.com/watch?v=83ZxCTx73IQ

O νυν αντιπεριφερειάρχης περιμένει την κρίση της δικαιοσύνης στις 2 Σεπτεμβρίου όπου θα καθίσει στο εδώλιο μαζί με τις δυο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, των πρώην αντιπεριφερειάρχη και 7 ακόμη υπαλλήλους της διεύθυνσης υγείας.

«Έχει πάει στη δικαιοσύνη το θέμα. Με καλέσανε στο δικαστήριο, μου αποδώσανε κατηγορίες, ας περιμένουμε την κρίση της δικαιοσύνης. Περιμένω την κρίση της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλας Καλογερής.

Στο γηροκομείο-κολαστήριο, σύμφωνα με τις κατηγορίες, χορηγήθηκε παράνομα άδεια λειτουργίας το 2012, όμως 7 χρόνια αργότερα με απόφαση της αντιπεριφέρειας η άδεια και ανανεώθηκε και επεκτάθηκε , με την δυναμικότητα του γηροκομείου να αυξάνεται από τις 16 κλίνες στις 46.

Ο νυν περιφερειάρχης κατηγορείται πως δεν έλαβε υπόψη τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις της επιτροπής ελέγχου της μονάδας, η οποία διαπίστωσε σοβαρότατες παραβάσεις αλλά και ότι παρέλειψε να σφραγίσει τη δομή καθώς είχε λάβει γνώση των σοβαρών κατηγοριών για κακουργηματικές πράξεις που είχαν απαγγελθεί στις δυο ιδιοκτήτριες της δομής.

Παρά τις αποκαλύψεις και το γεγονός ότι οι δύο ιδιοκτήτριες και δύο γιατροί βρίσκονται στη φυλακή, το γηροκομείο στα Χανιά συνεχίζει να λειτουργεί με άλλο καταστατικό, διεύθυνση και διακριτικό τίτλο.

Φωτογραφία: depositphotos.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...