13.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Γηροκομείο στα Χανιά: Με μήνυση απαντά στις καταγγελίες η ιδιοκτησία

Ημερομηνία:

O πληρεξούσιος δικηγόρος των ιδιοκτητριών του Γηροκομείου στα Χανιά  κ. Νίκος Ρουσσόπουλος επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι «κατατέθηκε μήνυση διότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι προσεγγίζονται συγγενείς ηλικιωμένων από πολύ συγκεκριμένα άτομα, κάποια από αυτά εκμεταλλευόμενα την επαγγελματική τους ιδιότητα προκειμένου να έρθουν να καταθέσουν ψευδείς καταγγελίες σε βάρος της Μονάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 ξεκίνησε η εξέταση μαρτύρων ενώπιον του κ. Ανακριτή Χανίων, οι οποίοι μάρτυρες είναι οι κηδεμόνες των φερομένων ως καταγγελόντων και αφού προκύπτει με σαφήνεια ότι οι περισσότερες καταγγελίες δεν έχουν γίνει από τους κηδεμόνες των φιλοξενούμενων – ηλικιωμένων στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Χανίων που εκπροσωπώ αλλά από τρίτους.

Περαιτέρω, κατατέθηκε μήνυση διότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι προσεγγίζονται συγγενείς ηλικιωμένων από πολύ συγκεκριμένα άτομα, κάποια από αυτά εκμεταλλευόμενα την επαγγελματική τους ιδιότητα προκειμένου να έρθουν να καταθέσουν ψευδείς καταγγελίες σε βάρος της Μονάδας.

Σημειώνουμε ότι το ιατροδικαστικό εργαστήριο των Ιωαννίνων το οποίο εφηύρε δήθεν αιμάτωμα στην πρώτη καταγγέλλουσα είναι το ίδιο εργαστήριο το οποίο σε άλλη υπόθεση (υπόθεση Πάτρας), ελέγχεται για τη διάγνωση της ηπατικής ανεπάρκειας που αναφέρει, το οποίο ελέγχεται για αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και όλα αυτά αποδομούνται από τις προσκομιζόμενες εκθέσεις τεχνικού συμβούλου καθώς και από την κατάθεση τεχνικού συμβούλου ενώπιον του κ. Ανακριτή Χανίων.»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριμερής: «Η συμμαχία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί πυλώνα σταθερότητας»

Ολοκληρώθηκε τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Κυριάκου...