15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γιαννόπουλος για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Τι είπε για τους λογαριασμούς στο εξωτερικό και τα ακίνητα

Ημερομηνία:

Στα ερωτήματα που ετέθησαν από την εφημερίδα «Το Βήμα» για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του «Χαμόγελου του Παιδιού» και για τις καταγγελίες περί κακοποίησης ανηλίκων στο ίδρυμα απάντησε σε συνέντευξη Τύπου ο ιδρυτής του οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Πλήθος ερωτηματων για τα οικονομικά του «Χαμόγελου του Παιδιού», αλλά και αναφορές για σποραδικές καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων υπήρχαν σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής». Σήμερα, ο ιδρυτής του οργανισμού σε συνέντευξη Τύπου έδωσε τις δικές του απαντήσεις για όλα τα θέματα, στον απόηχο των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο.

Όπως κατήγγειλε, ο κ. Γιαννόπουλος, πρόκειται για επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων με στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στο έργο που επιτελεί εδώ και 27 χρόνια το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ανέφερε πως όλα τα οικονομικά στοιχεία που περιέχονται στο ρεπορτάζ βρίσκονται σταθερά αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, και άλλα στοιχεία που αναφέρονται ο Οργανισμός αναρωτιέται πώς δημοσιοποιήθηκαν σε δημοσιογραφικούς κύκλους.

«Πριν από 27 χρόνια έφυγε από τα χεριά μου ότι πολυτιμότερο είχα. Έγινε η τελευταία του επιθυμία πραγματικότητα. Εύχομαι σε κανέναν να μην συμβεί. Κέρδισα όμως ότι γνώρισα άλλα παιδιά και άφησα μια παρακαταθήκη», είπε αρχικά κατά την τοποθέτησή του.

«Δεν είχα σκοπό να κερδοσκοπήσω. Έπρεπε να τακτοποιήσω τα πάντα με τις επιχειρήσεις. Δεν άφησα ούτε ένα λογαριασμό ακάλυπτο. Ακόμα κι οι τράπεζες όταν αποφάσισα να κάνω το Χαμόγελο, μου είπαν ότι δεν θα με αφήσουν έτσι, αλλά έκλεισα κάθε εκκρεμότητα», συνέχισε αναφορικά με τα οικονομικά του οργανισμού. «Κάποιος έδωσε εντολή κλειστέ το Χαμόγελο κάποτε. Δεν φοβήθηκα ποτέ. Λειτουργούμε πάντα με τους θεσμούς του κράτους. Τους συμπληρώνουμε. Δεν τους αντικαθιστούμε. Χωρίς τους θεσμούς του κράτους δεν γίνεται τίποτα. Δεν είμαστε δομή. Δεν είμαστε ίδρυμα. Τα παιδιά δεν είναι τρόφιμοι. Οι τρόφιμοι είναι στις φυλακές. Έχουμε χιλιάδες δράσεις», είπε.

Ο κ. Γιαννόπουλος διάβασε την έρευνα της Focus Bari, που είναι θετική για το Χαμόγελο και ανέφερε ότι «αυτή η καλή εικόνα έπρεπε να χαλάσει, και να δημιουργηθούν αμφιβολίες στον κόσμο».

Ανέφερε πως μπλέχτηκαν στο δημοσίευμα άσχετες χρονιές μεταξύ τους για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Στη συνέχεια ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε πως απολύθηκαν εργαζόμενοι που είχαν ξεπεράσει τα όρια με τα παιδιά, κι αντί να δεχθεί συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά, τα άκουσε και από τους συνδικαλιστές.

«Ζητάμε παραπάνω έλεγχο, ζητάμε εποπτεία. Να παρακολουθούν αν λειτουργούμε σωστά, παντού. Ήρθε προχθές η Αρχή Διαφάνειας και έκανε έλεγχο και εντυπωσιάστηκε από την καθαριότητα. Μας είπαν απλά να πάρουμε κι ένα τρίτο ψυγείο για τα αυγά», συμπλήρωσε.

Η συνέντευξη Τύπου του Κώστα Γιαννόπουλου:

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ