21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γιατί αντέδρασε ο Παφίλης του ΚΚΕ στη μαντινάδα του Παύλου Πολάκη; | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενό μας, ξεκίνησε την ομιλία του με μια μαντινάδα δίνοντας και το στίγμα της πρώτης του τοποθέτησης στη Βουλή.

«Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και της τιμής το χρέος

πρέπει κανείς να πολεμά κι ας είν’ και ο τελευταίος».

Η ομιλία του, με έντονο το κρητικό στοιχείο ήταν ιδιαίτερα επιθετική προς την προηγούμενη κυβέρνηση που όπως είπε «εξαθλίωσε την κοινωνία».

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα: «Φυσάει ένας άλλο αέρας από τις 25 και μετά στην Ελλάδα, έφυγε η μούχλα του νοτιά, η σκόνη της Σαχάρας. Έφυγε η υγρασία του πουνέντε που έρχεται από τα δυτικά από την εσπερία. Φύσηξε καθαρός, βορινός, μαδαρίτικος αέρας. Αυτό το μελτέμι που δίνει τη ζωή στα βράχια του Αιγαίου κάθε καλοκαίρι. Και πήρε τη μαυρίλα, την οποία, για τέσσερα χρόνια αυτοί οι γκεμπελίσκοι δημοσιογράφοι κάθε βράδυ στις οκτώ θέλαν να πείσουν ένα λαό, ότι το μόνο του μέλλον για τα επόμενα 30 χρόνια είναι να τον ξεσκίζουν και αυτόν και τα παιδιά του» είπε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση Παφίλη

Όμως η μαντινάδα του κ. Πολάκη προκάλεσε και αντιδράσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης στο κλείσιμο της δικής του ομιλίας, φρόντισε να πληροφορήσει το σώμα για την πηγή της εν λόγω μαντινάδας.

Πρόκειται για προσφορά και αφιέρωση ενός Κρητικού, στο 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ το 1991, και… καρφώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Παύλο Πολάκη, τόνισε:

«Όταν όλοι προσκυνούσαν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, όταν όλοι υποτάσσονταν στο νέο βάρβαρο κόσμο, όταν χαιρέτιζαν την πτώση του τείχους (σ.σ. του Βερολίνου) και ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο ειρήνης και συνεργασίας τότε ο αείμνηστος ο μακαρίτης ο Τρίτσης στο συνέδριό μας, μας είπε:

«Κρατάτε τις κόκκινες σημαίες ψηλά. Έρχεται μεσαίωνας, έρχονται μαύρες μέρες.» Αυτό κάναμε. Σταθήκαμε όρθιοι όταν οι άλλοι προσκύνησαν.»

Το σημείο από το 22:34:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=2yQ0aZSj9WQ”]

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...