19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Γιατί αποεπένδυσε ο Γιάννης Γρύλος από την Terra Creta

Ημερομηνία:

Του Γιώργου Λαμπίρη

Tην αφοσίωσή του στις παραδοσιακές οικογενειακές δραστηριότητες σηματοδοτεί σύμφωνα με πηγές κοντά τον όμιλο ΙOGR, η απόφαση του επιχειρηματία, Γιάννη Γρύλου να πουλήσει το σύνολο των μετοχών της Terra Creta, εταιρείας με έδρα τα Χανιά, η οποία έχει να επιδείξει αξιοσημείωτη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια κυρίως εξαγωγικά αλλά παραγωγικά, δημιουργώντας ένα προϊόν με προστιθέμενη αξία κατά την παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία εντός του 2021 θα κλείσει με τζίρο στα επίπεδα των 19 εκατ. ευρώ, κινούμενη σε αντίστοιχα επίπεδα με αυτά του 2020, οπότε και κατέγραψε κύκλο εργασιών 19,08 εκατ. ευρώ.

Στόχευση του επιχειρηματία είναι να συνεχίσει και να ενισχύσει την δραστηριότητά του στον τουριστικό το πρώτο βήμα στο οποίο έκανε στη δεκαετία του 1970 ο πατέρας του, Νίκος, για να δημιουργηθεί στη συνέχεια ο όμιλος IOGR στον οποίο ανήκουν η αεροπορική εταιρεία Sky Express καθώς και η εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, Swissport και Skyserv.

Eπί έξι μήνες διήρκεσαν οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές

Kατά τις ίδιες πηγές οι συζητήσεις του Γιάννη Γρύλου με τον Αλέξανδρο Κίκιζα διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μέλισσα Κίκιζας, διήρκεσαν το τελευταίο εξάμηνο και τελούσαν υπό άκρα μυστικότητα. Η πρόθεση του Αλέξανδρου Κίκιζα ήταν από καιρό να διευρύνει τις δραστηριότητές του, δεδομένου και του ενδιαφέροντος που είχε επιδείξει για την απόκτηση της Pummaro από την Ελαΐς – Unilever, η οποία εν τέλει κατέληξε στη Μινέρβα. Θα θυμίσουμε επίσης ότι ο Θεσσαλός επιχειρηματίας είχε επιδείξει ενδιαφέρον και για την πώληση της Μινέρβα το 2019, η οποία κατέληξε στη Deca Investments.

Μάλιστα, κύριο μέλημα του Γ. Γρύλου ήταν η εταιρεία να καταλήξει στα χέρια ενός εδραιωμένου και μεθοδικού επιχειρηματία, εξ ου και η συμφωνία με ένα πρόσωπο όπως ο Α. Κίκιζας, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε η εταιρεία να περιέλθει στα χέρια κάποιου equity fund,  επιθυμώντας να αναλάβει την εταιρεία κάποιος που θα θέσει μακροπρόθεσμο επενδυτικό και αναπτυξιακό ορίζοντα.

Ιδρυτής της Terra Creta υπήρξε το πρώην τραπεζικό στέλεχος, Μανώλης Αναγνωστάκης το 2.000, με το όραμα να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό και ποιοτικό συσκευασμένο ελαιόλαδο. Ωστόσο μεσούσης της οικονομικής κρίσης και δεδομένου του ανοίγματος που είχε κάνει, επενδύοντας στην δημιουργία ενός σύγχρονου εργοστασίου, ήταν γεγονότα που λειτούργησαν επιβαρυντικά για την εταιρεία. Την εταιρεία ενίσχυσε κεφαλαιακά η οικογένεια Γρύλου το 2012, αναλαμβάνοντας τα ηνία της επιχείρησης σε μία περίοδο που εκείνη είχε τζίρο περί τα 5 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...