19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γιατί ασχολήθηκε το Forbes με αυτό τον 18χρονο από την Λάρισα;

Ημερομηνία:

O Βαλεντίνος Τζέκας εξηγεί στο site του μεγαλύτερου οικονομικού περιοδικού του πλανήτη ποιοι μπορεί να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της

Τον Βαλεντίνο Τζέκα λογικά δεν τον γνωρίζετε; Είναι ένας από τους δεκάδες νεαρούς που «πιάνει το χέρι τους» και «κόβει το μυαλό τους» και μετατρέπουν σε εφαρμογή για κινητά μία ιδέα που είχαν. Η δική του εφαρμογή, το Near – Check Whos Nearby κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της ηλεκτρονικής έκδοσης του Forbes και να παρουσιάσει το πρόσωπο μίας άλλης Ελλάδας, αυτής της δημιουργικής και παραγωγικής νεολαίας της.

Όπως εξηγεί στο news247 o Βαλεντίνος το ενθαρρυντικό για το Near είναι ότι μέσα σε 40 ημέρες που το έχει ανεβάσει στο google play, την πλατφόρμα των apps για android, έχει ξεπεράσει τους 10.000 χρήστες με το εντυπωσιακό όπως αναφέρει ο ίδιος τα downloads προέρχονται από 131 χώρες αλλά τον κύριο όγκο να προέρχεταια από την Ελλάδα.

Ποια ακριβώς είναι η εφαρμογή του Near – Check Whos Nearby; Όπως εξηγεί και το όνομα του σου δείχνει ποια άτομα είναι κοντά σου σε απόσταση 3 χλμ. και χρησιμοποιούν την εφαρμογή. «Ουσιαστικά λειτουργεί σαν live Check in» εξηγεί ο Βαλεντίνος. «Γνωρίζεις άτομα στη γειτονιά σου, βρίσκεις σε πιο μαγαζί είναι η παρέα σου, χωρίς να χάνεις χρόνο σε μηνύματα ή κλήσεις».

Η ιδέα του ήρθε νωρίτερα φέτος όταν ως πρωτοετής στην Κέρκυρα έπρεπε να ψάχνει μέσω ή facebook ή sms τους φίλους του.Για να δημιουργήσει το Near o Βαλεντίνος, δούλευε πάνω στην εφαρμογή, όπως λέει ο ίδιος μόνος του, από τις 7 πρωί έως μετά τα μεσάνυχτα, και όπως εξηγεί στο Forbes επειδή την πίστευε πάρα πολύ, για να την στηρίξει πούλησε ότι μπορούσε από το δωμάτιο του. Στο news247 θα παραδεχθεί ότι το αντικείμενο που έδωσε με πόνο καρδιάς «ήταν η πρώτη μου κονσόλα, ένα super Nintendo του 1989 που την είχα πάρει πιτσιρικάς από τον ξάδερφο μου. Από μικρός μέχρι τώρα ατελείωτες ώρες με αυτό! Μεγάλωσε με αυτό όλη τη γενιά μας».

Πόσο εύκολο ήταν να ξεφύγει από τις σειρήνες των καφέ της Λάρισας και της ανέμελης φοιτητικής ζωής; «Καλός είναι και ο καφές,υπάρχουν κάποιες καφετέριες που είναι αρκετά όμορφες που σε βοηθάνε να συγκεντρωθείς και να σκεφτείς ανοιχτά ενώ πίνεις μια ζέστη σοκολάτα. Εγώ πιστεύω πως τα σωστά ερεθίσματα στην παιδική ηλικία φτιάχνουν τον άνθρωπο. Μικρός έκανα αρκετά σπορ, ζωγραφική, μουσική και γενικά ήμουν δημιουργικός άνθρωπος που ήταν όλη μέρα έξω. Μετά ήρθε σιγά σιγά η τεχνολογία και με μάγεψε και άρχιζα να ασχολούμαι λίγο παραπάνω με αυτή. Όλα αυτά πιστεύω οφείλονται στους γονείς μου που έτρεχαν για χάρη μου και έδωσαν τα σωστά ερεθίσματα τη σωστή στιγμή». Όπως εξηγεί στο news247 ο Βαλεντίνος, οι γονείς του, ο πατέρας του φωτορεπόρτερ και η μητέρα του καθηγήτρια Αγγλικών, μπορεί να μην τα πάνε καλά με την τεχνολογία: «ούτε smartphone δεν έχουν, αλλά προσπαθούν να καταλάβουν τι κάνω, το σέβονται και το στηρίζουν».

Τον ρωτάμε που μπορεί να φτάσει το near «Άμα υλοποιηθούν οι πολλές καλές ιδέες που έχω για το Near και γίνουν πράξη τότε πιστεύω θα πάει πάρα πολύ καλά! Ένας καλός στόχος θα ήταν τον επόμενο χειμώνα να έχουμε τουλάχιστον 50.000 ενεργούς χρήστες! Ο δρόμος είναι μεγάλος.» Στον δρόμο είναι και έκδοση για iphone η οποία όμως, όπως εξηγεί ο Βαλεντίνος αφού βελτιωθεί η έκδοση για Android με αρκετά χρήσιμα features.Επιστρέφοντας στην συνέντευξη που έδωσε στο Forbes και στην Alison Coleman η συζήτηση ξέφυγε πέρα από το Near και καταπιάστηκε και με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Βαλεντίνο «οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν χάσει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Διστάζουν να καινοτομήσουν. Έχουν σταματήσει να κάνουν μεγάλα όνειρα. Οι δικοί μου φίλοι προσπάθησαν για να με κρατήσουν ασφαλή να μου τόνιζαν τις πιθανότητες αποτυχίας και την σπατάλη χρόνου και χρήματος στην εφαρμογή. Ότι δεν θα μπορώ να ζήσω από αυτό και ότι να “κοιτάξω να πάρω ένα πτυχίο και να βρω μία δουλειά”. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι στενόμυαλοι. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τα όνειρα σου, και για αυτό πρέπει να επιμένεις σε αυτό. Αν το πιστεύεις, κάν’το». Ο Βαλεντίνος πιστεύει ότι οι νέοι που θα ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα αλλά και η κοινότητα των start up που έχει δημιουργηθεί στην χώρα μας, θα βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της.

– Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελιδα του nearapp

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...