18.2 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

Γιατί δεν συνεργάζεται η Αριστερά;

Ημερομηνία:

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Την περασμένη  Παρασκευή μίλησε στο εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων, ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας του ΕΜΠ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΛΙΟΣ. Στην εμπεριστατωμένη ομιλία του, για την κρίση επιχειρηματολόγησε υπέρ της άρνησης του χρέους, της επιστροφής στην δραχμή και την κρατικοποίηση των τραπεζών. Με τον τρόπο αυτό, και με το δημοσιονομικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης ανέφερε  ο κ. Τόλιος θα τονωθεί η εγχώρια ζήτηση, και θα ανακάμψει η οικονομία.
Μετά το πέρας της ομιλίας του τέθηκε πλήθος ερωτήσεων. Μια από τις ερωτήσεις -τοποθετήσεις ήταν η εξής¨ «Γιατί ενώ, το 1989 η Αριστερά {Κ.Κ.Ε-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ} συνεργάστηκε με την Ν.Δ και τον Μητσοτάκη, δεν μπορεί σήμερα με την τραγική κατάσταση της χώρας να συνεργαστεί στη βάση κοινού προγράμματος;»Αυτή είναι και η δική μου απορία.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του οικονομολόγου κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ, στο Τεχνικό επιμελητήριο την Δευτέρα ευρισκόμενος στα Χανιά, για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο¨ «η Νέα Πομπηία» όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου. Σε   ερώτηση γιατί το ΕΠΑΜ δεν μετασχηματίζεται σε κόμμα με ιεραρχία, ο κ. Καζάκης απήντησε ότι το ΕΠΑΜ βασίζεται στην αυτενέργεια των πολιτών, κι όχι στις διαδικασίες κορυφής.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή για τις πειθαρχικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς

Στο πειθαρχικό συμβούλιο οδηγείται και ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης...

Χανιά: Στο εδώλιο δεκάδες πρόσφυγες με την κατηγορία του διακινητή: Κύμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Μια σειρά από κρίσιμες δικαστικές αναμετρήσεις εκκινεί την Τετάρτη,...

Πρωτομαγιάτικος μποναμάς για την ευρωπαϊκή βιομηχανία η «προσωρινή εφαρμογή» της Mercosur

Του Νότη Μαριά * Πρωτομαγιάτικος μποναμάς όχι για τους εργάτες...