12.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Γιατί κώλυσε η Κομισιόν τη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για τις ώρες εργασίας των γιατρών στις δημόσιες υπηρεσίες;

Ημερομηνία:

Ερώτηση Ν. Χουντή προς την ΚομισιόνΕρώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι «στις 29/9/2011 η Επιτροπή είχε ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για τις ώρες εργασίας των γιατρών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας» και παρότι η ίδια είχε δηλώσει ότι :

«Η Επιτροπή θεωρεί την κατάσταση αυτή σοβαρή παράβαση της οδηγίας της ΕΕ σχετικά με τον χρόνο εργασίας. Υπερβολικές ώρες εργασίες, σε συνδυασμό με την έλλειψη ελάχιστης ανάπαυσης, αποτελούν ευρέως αναγνωρισμένους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων,.. που διατρέχουν τον κίνδυνο να κάνουν λάθη τα οποία μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τους ασθενείς τους»,  δεν έχει έκτοτε προχωρήσει την υπόθεση κατά της Ελλάδας.

Στην ίδια ερώτηση ο Ν. Χουντής αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας η οποία καταγγέλλει ότι «η υποστελέχωση και τα μειωμένα κονδύλια εφημέρευσης έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας» και ζητάει «την «Καθιέρωση Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, 5νθήμερο, 6ωρο, 1 εφημερία την εβδομάδα, με κάλυψη των κενών θέσεων».

Καταλήγοντας την ερώτησή του ο Ν. Χουντής, καλεί την Κομισιόν να εξηγήσει «γιατί δεν εμφανίζεται πρόοδος στην υπόθεση αφού υπάρχει σαφής παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ