16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γιατί ο Μητσοτάκης βάζει ξανά στο στόχαστρο τον Ανδρουλάκη

Ημερομηνία:

Ο φόβος πως η αυτοδυναμία στις (δεύτερες) εκλογές είναι πλέον “άπιαστο όνειρο”, οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία ξανά σε κόντρα με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, με διπλό στόχο: Να κρατήσει κεντρογενείς ψηφοφόρους και να συσπειρώσει τη δεξιά βάση.

Στο πλαίσιο αυτό δεν ήταν τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προχθεσινή του συνέντευξη, την πρώτη μετά την τραγωδία των Τεμπών, επανέλαβε το… παράπονο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δέχθηκε καν να συναντηθεί μαζί του μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

“Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί είναι η συνεννόηση με αυτούς τους όρους”, σχολίασε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας για άλλη μία φορά την ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ.

Στον κ.Μητσοτάκη απάντησε όμως χθες καταρχήν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας λόγο για θράσος του πρωθυπουργού “από το γραφείο του οποίου λειτούργησε ο “Μεγάλος Ανιψιός” σε ένα σύστημα παρακολουθήσεων και υποκλοπών, συνιστά θράσος¨και υποστηρίζοντας ότι: “Το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει μια συνάντηση μεταξύ τους θα ήταν να του πει πότε, γιατί και με ποιο προϊόν τον παρακολουθούσε. Διότι υποκλοπές είχαν γίνει τότε, το λέει και η ΕΥΠ και η ΑΔΑΕ.”

Η ΝΔ απάντησε πετώντας τη μπάλα στον αέρα, καθώς επικαλέστηκε ότι η πρόσκληση του πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ.Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από την υπόθεση των υποκλοπών. “Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη”, κατέληξε η ανακοίνωση της ΝΔ, καρφώνοντας εμμέσως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι σχεδιάζει συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Μάντζος επικαλέστηκε ότι ουδέποτε υπήρξε θεσμικό επίσημο αίτημα συνάντησης του κ.Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. “Ο πρωθυπουργός βάπτισε ως θεσμική πρόσκληση ένα πρόχειρο… «τα λέμε», που αντάλλαξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε διάδρομο της Βουλής ενώπιον δημοσιογράφων τον Δεκέμβριο του 2021”, σχολίασε.

Στον πρωθυπουργό όμως απάντησε χθες το βράδυ μιλώντας στην ΕΡΤ και ο ίδιος ο κ.Ανδρουλάκης. Εκτίμησε ότι ο κ.Μητσοτάκης βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο και επικαλέστηκε και εκείνος πως δεν είχε καμία θεσμική πρόσκληση από τον πρωθυπουργό. Ανέφερε μάλιστα ότι μίλησε δύο φορές με τον κ.Μητσοτάκη, εκ των οποίων η δεύτερη ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο και ενώ ο ίδιος πλέον γνώριζε πως είχε πέσει θύμα παρακολούθησης μέσω Predator.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως διαμήνυσε στον κ.Μητσοτάκη και την πρόθεση του να επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης από τις πρώτες εκλογές, ανάλογα με την ετυμηγορία της κάλπης.

“Ο λαός θα ψηφίσει και, εγώ προσωπικά, με αίσθημα ευθύνης, θα αναλάβω τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να έχουμε και σταθερότητα και προοπτική μόνο από την πρώτη Κυριακή. Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, για να εκβιάσεις “ή εγώ ή ο Τσίπρας”, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό”, δήλωσε ο κ.Ανδρουλάκης.

Αυτή ακριβώς η στρατηγική του κ.Ανδρουλάκη είναι που προκαλεί εκνευρισμό στο Μαξίμου, που θέλει δεύτερες κάλπες, ελπίζοντας ότι εάν δεν πετύχει αυτοδυναμία, θα αυξήσει τα ποσοστά του και ταυτόχρονα ότι το ΠΑΣΟΚ θα πιεστεί μέσα σε συνθήκες πόλωσης, ώστε η ΝΔ να επιβάλλει τους δικούς της όρους σε μία συγκυβέρνηση.

Επιπλέον, με τις επιθέσεις κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το Μαξίμου ευελπιστεί πως: Αφενός θα φοβίσει τους κεντρώους ψηφοφόρους που θεωρείται ότι γενικότερα επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, παρουσιάζοντας τον κ.Ανδρουλάκη ως παράγοντα αστάθειας. Αφετέρου να “μαζέψει” τους δεξιούς ψηφοφόρους με την απειλή πως είτε θα επιστρέψει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη του κ.Ανδρουλάκη και με τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, είτε η ΝΔ θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ ξανά.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...