22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Γιατί ο Ολάντ φώναξε τον Τσίπρα στους σοσιαλιστές – Aπούσα η Γεννηματά

Ημερομηνία:

Εδώ και καιρό το newpost είχε γράψει πως υπάρχει προσέγγιση από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές προς τον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτος είχε πλησιάσει τον κύριο Τσίπρα ο Μάρτιν Σούλτς, και μπορεί στη συνέχεια να διαψεύστηκε ωστόσο ο κύριος Σούλτς του είχε προτείνει την ένταξη στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έβλεπαν με καλό μάτι αυτές τις επαφές. Για την ακρίβεια ανησυχούσαν. Τώρα ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε στο Παρίσι αρχηγούς κρατών και επικεφαλής σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στους καλεσμένους του Ολάντ και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η κυρία Γεννηματά δεν προσεκλήθη.

Είναι δεδομένο πως ο κύριος Ολάντ υπό το φόβο πως οι σοσιαλιστές στη Γαλλία μπορεί να είναι τρίτη δύναμη πίσω από τον Σαρκοζί και τη Λεπέν, επιχειρεί ανοίγματα προς τα αριστερά.

Η απουσία της κυρίας Γεννηματά πάντως προκαλεί έκπληξη γιατί στη συνάντηση θα είναι όχι μόνο αρχηγοί κρατών, όπως ο Ρέντσι αλλά και επικεφαλής κομμάτων όπως ο Κόρμπιν των Εργατικών της Βρετανίας.

Ο Ολάντ φιλοδοξεί να φιλοτεχνήσει αριστερό προφίλ στη Γαλλία και να πάρει ψήφους από τον Μελανσόν.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...