14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γιατί σήμερα ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι διαφορετικές σε σχέση με όλες τις προηγούμενες και δε γίνονται σε μια συνηθισμένη περίοδο, αλλά γίνονται σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, που κλυδωνίζει ολόκληρη την ΕΕ. Η ιδιαιτερότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης έγκειται επίσης στο γεγονός ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα κληθεί να πάρει άμεσα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό προβλέπει ρητά το μνημόνιο, εξειδικεύοντας μάλιστα μέχρι κεραίας τα μέτρα και τα χρονοδιαγράμματα. Τις νέες αντιδραστικές ανατροπές έχει επεξεργαστεί ήδη το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης, προκειμένου να είναι «όλα έτοιμα» από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η ατομική ευθύνη είναι μεγάλη και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν την επόμενη των εκλογών θα έχουν μπει οι βάσεις για να κάνει το κίνημα ένα βήμα μπρος για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της ή αν τα κόμματα της ΕΕ και της τρόικας θα έχουν κερδίσει πολύτιμο έδαφος στον πόλεμο που κλιμακώνουν ενάντια στο λαό.

Προϋπόθεση για να αποτελέσουν οι εκλογές ώθηση για θετικές εξελίξεις μετεκλογικά προς όφελος του λαού και να μην οδηγήσουν σε νέο χαντάκωμά του, είναι να πατώσουν στην κυριολεξία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που φέρουν και την κύρια ευθύνη για την κατάσταση, την οποία βιώνουμε σήμερα. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, αλλά χρειάζεται να μη σκορπίσει η λαϊκή ψήφος σε κόμματα που την επομένη των εκλογών θα την επιστρέψουν από την πίσω πόρτα στηρίζοντας τη μια ή την άλλη συγκυβέρνηση. Σε κόμματα που αποτελούν τη δεύτερη γραμμή άμυνας του δικομματισμού. Κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου κλπ., που δεν αμφισβητούν την ΕΕ και τη βάρβαρη πολιτική της και που θα κληθούν να γίνουν το συμπλήρωμα σε ενδεχόμενο που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αδυνατούν να σχηματίσουν “βιώσιμη κυβέρνηση”.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, να μη φοβηθούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα τρομοκρατικά διλήμματα που αυτά προβάλλουν, «ευρώ ή χάος», «Ευρώπη ή καταστροφή», «αυτοδυναμία και κυβερνήσεις συνεργασίας ή αστάθεια» κλπ. Να εμπιστευτούν την ψήφο τους στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.  Ο λαός να φοβίσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ  και τους εντολείς τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα κάνει το λαό να νιώσει πιο σίγουρος για τη δύναμη του. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να φοβηθούν πραγματικά. Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν το βάζουν στο χέρι.

Αυτή η αποφασιστική ενίσχυση θα δυναμώσει την εργατική – λαϊκή πάλη μετά τις εκλογές. Ένα πανίσχυρο ΚΚΕ είναι το αντίπαλο δέος στην αστική πολιτική και απ’ αυτό έχει συμφέρον ο λαός. Όχι μόνο γιατί δεν έλειψε από κανέναν αγώνα. Από το να καταργηθούν τα χαράτσια, τα διόδια, να δοθούν συσσίτια στα σχολειά, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε ανέργους και άλλα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν, από μέτρα ανακούφισης των φτωχών υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, από δωρεάν συγγράμματα, δωρεάν στέγαση και σίτιση των φοιτητών – σπουδαστών μέχρι τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες. Όχι μόνο γιατί προέβλεψε ότι θα παρθούν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, όπως μείωση μισθών συντάξεων, απολύσεις στο Δημόσιο, που όταν τα έλεγε οι άλλες δυνάμεις το χλεύαζαν αλλά το επιβεβαίωσε η ίδια η ζωή. Αλλά γιατί, χωρίς ισχυρό εργατικό ταξικό κίνημα, συμμαχία του εργατικού κινήματος με τα λαϊκά στρώματα, χωρίς ισχυρό ΚΚΕ, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα μετά τις εκλογές.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που είναι διατεθειμένη να παλέψει και να καταθέσει θυσίες για μια Ελλάδα που θα εξασφαλίσει την κοινωνική λαϊκή ευημερία, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και με κοινωνικοποίηση του πλούτου που υπάρχει στη χώρα, με εργατική – λαϊκή εξουσία.

Βουρλάκης Νίκος

Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στο Ν. Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...