25.8 C
Chania
Thursday, July 4, 2024

Γιατί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Ισραήλ πέταξε πάνω από την Κρήτη;

Ημερομηνία:

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ταξίδι που πραγματοποίησε το Wing of Zion, το κυβερνητικό αεροσκάφος του Ισραήλ που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα ταξίδια του πρωθυπουργού και του προέδρου της χώρας.

Το μυστηριώδες ταξίδι του αεροσκάφους  4X-ISR, τύπου Boeing 767, όπως αποκάλυψε νωρίτερα το documentonews, καταγράφηκε από την υπηρεσία Flight Radar την 25η Ιουνίου να πετάει από το Τελ Αβίβ προς το Ηράκλειο Κρήτης και κάποια  στιγμή πραγματοποίησε απότομη αλλαγή ύψους από τα 40.000 πόδια μόλις στα 1.200  πόδια. Λίγο αργότερα το αεροσκάφος βρέθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπερσεμπά του Ισραήλ.

Η υπηρεσία RadarBox, ωστόσο, εμφανίζει κι ένα ενδιάμεσο στίγμα, σύμφωνα με το οποίο το κυβερνητικό αεροσκάφος βρέθηκε πάνω από αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα της Κύπρου ή πάνω από τη Λάρνακα.

Τι έχει συμβεί όμως;

Πληροφορίες της efsyn.gr αναφέρουν ότι το ισραηλινό αεροσκάφος πήρε άδεια για να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική πτήση. Στο πλαίσιο τέτοιων πτήσεων τέτοια αεροπλάνα μπορεί να πραγματοποιήσουν χαμηλές πτήσεις σαν προσομοίωση προσγείωσης.

Το πιο αξιοσημείωτο, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι πως τέτοιου είδους άδειες μέχρι τώρα δίδονταν μόνο σε αμερικανικά αεροσκάφη και μόνο είτε για στρατιωτικού χαρακτήρα αεροδρόμια είτε για αμερικανικές βάσεις.

Μήπως η άδεια δόθηκε στα πλαίσια των ολοένα και… αυξανόμενων εξυπηρετήσεων της ελληνικής πλευράς προς τους Ισραηλινούς, ως πιστής και δεδομένης συμμάχου;

www.efsyn.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παθολόγος από την Πολωνία γίνεται δωρητής οργάνων στο Ηράκλειο

Γιατρός-παθολόγος Πολωνικής καταγωγής ,ο οποίος στην διάρκεια των διακοπών...

5, 6 και 7 Ιουλίου Matala Beach Festival με Μαρίνα Σάττι, Toni Sfinos, Rous, Παυλίνα Βουλγαράκη, Gemma και ελεύθερη είσοδο

Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού επιστρέφει και φέτος...

Έρχεται το συνδυασμένο εμβόλιο COVID-γρίπης

Το συνδυασμένο εμβόλιο της Moderna προστατεύει τόσο από τον κορονοϊό όσο και από τους...

Πόσους υποψήφιους προέδρους αντέχει ένα κόμμα;

Του Όμηρου Ταχμαζίδη * ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ συμπεριλάβαμε...