16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Για δεύτερη ημέρα φωτιές σε Μαλάξα και Θέρισσο

Ημερομηνία:

Δύο νέες φωτιές, στις ίδιες περιοχές που ξέσπασαν την Πέμπτη και έκαψαν συνολικά 85 στρέμματα σε Μαλάξα και Θέρισσο ξέσπασαν χθες το μεσημέρι, κινητοποιώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν τις λεγόμενες “βοσκοφωτιές” προτού επεκταθούν.
Για δεύτερη ημέρα το “πύρινο” σκηνικό που στήθηκε είναι ίδιο. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στη Μαλάξα, στις 2 περίπου το μεσημέρι και στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 3 πυροσβεστικά οχήματα με 7 υπαλλήλους.

Δύο ώρες αργότερα, νέα φωτιά ξέσπασε στο Θέρισσο, στην περιοχή Παναγιά και στο σημείο επιχειρούν 2 οχήματα με 5 άντρες.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο φωτιές στη Μαλάξα και στο Θέρισσο, στα ίδια περίπου σημεία, καίοντας 25 και 60 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης αντίστοιχα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ