17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο η τελετή ορκωμοσίας Δημοτικής Αρχης στα Χανιά – Την Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7 στην Πλατεία Κατεχάκη

Ημερομηνία:

Με σκοπό να δοθεί έμφαση στη σημασία τς αξιοποίησης του Δημόσιου Χώρου, η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Χανίων υπό την ηγεσία του Παναγιώτη Σημανδηράκη θα ορκισθεί στην Πλατεία Κατεχάκη τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Την Δευτέρα 26 Αυγούστου θα τελεστεί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χανίων στις 19:00 στην πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Οι διαδικασίες του Δήμου Χανίων αφορούν τους πολίτες και για το λόγο αυτό, πρέπει να είναι ανοιχτές σε όλους.

Στην κατεύθυνση που χαράξαμε προεκλογικά, για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και την διασύνδεση του Πολιτισμού με την Παιδεία, η ορκωμοσία θα διεξαχθεί στο παλιό λιμάνι, ανάμεσα σε κτήρια υψηλού συμβολισμού για τον τόπο μας, το Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου) και το θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” χώροι που στεγάζουν τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη που θέτει σε προτεραιότητα τα ζητήματα του δημόσιου χώρου, της διαφύλαξης και ανάδειξης του μοναδικού ιστορικού και αρχιτεκτονικού πλούτου των Χανίων, δίνοντας ξεχωριστή βαρύτητα στις Τέχνες και τον Πολιτισμό και τη διασύνδεσή τους με την Παιδεία. Επίσης, εκφράζει ένα νέο πρότυπο αυτοδιοίκησης με εξωστρέφεια και διαδικασίες ανοιχτές στους πολίτες.

Σας περιμένουμε!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ