13.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Για πρώτη φορά στην Κρήτη ενδαγγειακή τοποθέτηση ενδομοσχεύματος

Ημερομηνία:

Για πρώτη φορά στην Κρήτη και ειδικότερα στη Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου, διενεργήθηκε χθες , με απόλυτη επιτυχία, ενδαγγειακή τοποθέτηση ενδομοσχεύματος σε τραυματική κάκωση θωρακικής αορτής, στο  23χρονο που έπεσε θύμα τροχαίου στη Μεσσαρά.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την εξειδικευμένη ενδαγγειακή ομάδα του ΠαΓΝΗ, με επικεφαλείς τον Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας, κ. Δημήτριο Τσέτη και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής κ. Χρήστο Ιωάννου με την υποστήριξη του προσωπικού της ΜΕΘ ενηλίκων υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εντατικής Ιατρικής, κου Δημητρίου Γεωργόπουλου, της Αναισθησιολογικής Κλινικής, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν απαιτούσε ανοικτό χειρουργείο και δεν χρειάστηκε ο ασθενής να μεταφερθεί στην Αθήνα, ενώ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ,  λόγω κρανιοεγκεφαλικών και θωρακικών κακώσεων.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...