15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Για τα κορωνοπάρτι στα Χανιά: “Ρίχνουν βαριά πρόστιμα στους καταστηματάρχες επειδή δε μπορούν να τα ρίξουν στους πολίτες που συνωστίζονται”

Ημερομηνία:

Αυτό μας είπε παρατηρητικός συμπολίτης μας σχετικά με τα πρόσφατα βαριά πρόστιμα, ύψους 3.000 ευρώ, σε καταστηματάρχες – ιδιοκτήτες καφετεριών στο Παλιό Λιμάνι.

Το σκεπτικό του είναι το εξής:

Στην πλειοψηφία των αστυνομικών δεν αρέσει καθόλου ο ρόλος του να κυνηγάνε τους πολίτες για τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Το κάνουν επειδή αυτές είναι οι διαταγές. Όμως μετά τα όσα εξελίχθηκαν στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης με τους πολίτες που ξεσηκώθηκαν και τα εκτεταμμένα επεισόδια που ακολούθησαν, πλέον οι αστυνομικοί είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί με τα πρόστιμα, ειδικά σε σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός. Έτσι, η λύση που βρέθηκε, αφού δε μπορούν να κοπούν πρόστιμα στους πολίτες που συνωστίζονται, είναι να κοπούν πρόστιμα στις επιχειρήσεις, στις καφετέριες και τα μπαρ που προσφέρουν αναψυκτικά ή ποτά take away.

Και στα Χανιά επιβάλλονται πρόστιμα στις επιχειρήσεις που αν και τηρούν τα μέτρα, επιβάλλουν στους πελάτες να εισέρχονται ένας – ένας εντός του καταστηματος φορώντας μασκες και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, και απαγορεύοντας την παραμονή τους στο χωρο του καταστήματος, δε μπορουν να αναλάβουν και τον ρόλο της αστυνόμευσης αναγκάζοντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σημεία απ’ όπου βρίσκονται.

Έτσι, οι πολίτες συνωστιζονται. Και η αστυνομία αντί να επιβάλλει πρόστιμα στους πολίτες που συνωστίζονται επιβάλλει στις επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα θεωρώντας τις υπεύθυνες για τον συνωστισμό, κάτι που βεβαίως δεν ευσταθεί.

Άλλωστε και στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν σημεία στις πόλεις, κυρίως σε πλατείες, όπου νέοι άνθρωποι κυρίως συνωστίζονται, με μουσική και ποτά χωρίς να υπάρχει κάποιο κατάστημα που να τους εξυπηρετεί. Εκεί, η αστυνομία δεν κάνει σχεδόν ποτέ την εμφάνισή της και ούτε επιβάλλει κάποιο πρόστιμο, αφού δεν υπάρχει κάποια επιχείρηση για να αναλάβει το κόστος του συνωστισμού.

Η απλή αλήθεια ειναι ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν υπακούουν πλέον. Βγαίνουν έξω και θέλουν να διασκεδάσουν αδιαφορώντας για τα μέτρα. Και είναι τουλάχιστον άδικο η αστυνομία να τιμωρεί γι’ αυτό τους επιχειρηματίες που δεν κάνουν τίποτ’ άλλο παρά να προσπαθουν να επιβιώσουν τηρώντας τα μέτρα που έχει επιβάλλει η πολιτεία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ