21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να καταργήσει στην Αγορά την φάτνη της Θείας Γέννησης!

Ημερομηνία:

Αδελφοί μου,

Διαβάσαμε έκπληκτοι, στον τοπικό τύπο, αποσπάσματα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με ιδιαίτερο βάρος στο κεντρικό θέμα, την κατάργηση του Χριστιανικού συμβόλου, της Φάτνης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η δικαιολογία αυτής της πρότασης από την αρμόδια αντιδήμαρχο ήταν ότι, παλαιότερα είχαν βρεθεί στον χώρο της Φάτνης αντικείμενα όπως σύριγγες, σκουπίδια, ακαθαρσίες ανθρώπων, προφυλακτικά κλπ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρόταση έγινε κάτω από συναισθηματική φόρτιση και ελπίζουμε να ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι του Δήμου Χανίων πως υπάρχει τελικά και αυτό που ονομάζεται κοινό αίσθημα και πατροπαράδοτο θρησκευτικό λαϊκό έθιμο.

Χαρακτηρισμοί τύπου: «θρησκευτικών ταλιμπάν» κπλ δηλώνουν απλά την έλλειψη σοβαρής δικαιολογίας για την κατάργησή της, και έλλειψη σεβασμού διαφορετικών ίσως από τις δικές τους (σεβαστές μα όχι επιβλητέες σε άλλους) θρησκευτικές απόψεις.

Το να θέλουν ένα τέτοιο ιερό σύμβολο του Χριστιανισμού να το καταργήσουν, με την δικαιολογία ότι μέσα σε αυτό βρέθηκαν περασμένες χρονιές, σκουπίδια, σύριγγες, ακαθαρσίες, δεν πείθει κανέναν. (γιατί αλήθεια αυτά ούτε καν αναφέρθηκαν, ούτε στάθηκαν αφορμή να καταργηθεί η φάτνη άλλες χρονιές;… δείχνει έλλειψη σοβαρότητας για το θέμα.

Δείχνει επίσης ίσως ότι ακολουθούν πιστά τις εντολές της νέας τάξης πραγμάτων και των κάθε είδους φερεφώνων της για κατάργηση όλων των συμβόλων που θυμίζουν Πίστη – Πατρίδα – Οικογένεια.

Ας καταργήσουν και τα πάρκα και τις παιδικές χαρές της πόλης μας, αφού εκεί πράγματι υπάρχουν εικόνες απείρου κάλους, από αντικείμενα που αναφέρετε, έως στέκια ναρκομανών και πάσης φύσεως εμπόριο!…

Αφήστε τα παιδιά μας να νοιώσουν ότι έχουμε Χριστούγενα κύριοι και κυρίες!

Συγγνώμη, αλλά δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε κανέναν να μας ισοπεδώνει ό,τι ιερό και όσιο έχουμε, και να μας παρασύρει στον αποχριστιανισμό ή στην εθνοαποδόμηση της κοινωνίας μας, στον ηθικό και πνευματικό θάνατο, χάριν της απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης της δικτατορίας των χρηματιστηρίων και των εμπόρων των λαών!!!

Παπά – Δημήτρης
Κατσιφαριανά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...