30.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

Για την Ημέρα της Γυναίκας

Ημερομηνία:

Μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας του Ηρ. Αναγνωστόπουλου προέδρου Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων

Με την ευκαιρία της γιορτής της γυναίκας, απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, στην συναδέλφισσα, στην εργαζόμενη, στην άνεργη, στη γυναίκα της καθημερινής σκληρής βιοπάλης.

Μαζί παλέψαμε και χθες και συνεχίζουμε να παλεύουμε και σήμερα, εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς, για ίσα δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά και την σύνταξη και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για μια κοινωνία χωρίς δάκρυα.

Στις 8 του Μάρτη είναι η γιορτή σου ΓΥΝΑΙΚΑ. Κάποιοι αποφάσισαν να σου αφιερώσουνε μια μέρα του χρόνου. Τι κάνες όμως εσύ ΓΥΝΑΙΚΑ, τις άλλες 364 ημέρες; Πού περνάς απαρατήρητη; Επάνω στη σκηνή του θεάτρου της καθημερινής σου ζωής, σε ποιόν από τους ρόλους θα πρωταγωνιστήσεις αυτή τη μέρα; Εσύ θα διαλέξεις γιατί μόνο εσύ γνωρίζεις καλύτερα, ποιος σου ταιριάζει.

Πόσα πρόσωπα αλλάζεις καθημερινά…

ΕΙΣΑΙ εσύ ΓΥΝΑΙΚΑ, το άλλο μισό του άνδρα, ΕΥΑ σε έπλασε εκείνος από το πλευρό του Αδάμ.

ΕΙΣΑΙ εσύ η σύζυγος και η σύντροφος που θα κρατήσει τον άνδρα για να πορευτείτε μαζί στη σχέση στην όποια κι αν είναι.

ΕΙΣΑΙ εσύ που θα δεχτείς τον σπόρο του άνδρα στο χωράφι του κορμιού σου και θα τον κάνεις να βλαστήσει και να βγάλει καρπό.

ΕΙΣΑ εσύ που απ’ τα στήθια σου, θα πεταχτεί το γάλα, το νέκταρ που θα θρέψει το νεογέννητο και θα το αναστήσει.

ΕΙΣΑΙ εσύ, η δικιά σου αγκαλιά, που θα χωρέσει τη χαρά και τον πόνο, το χαμόγελο και την πίκρα των παιδιών σου, γιατί είσαι εσύ η μάνα η γλυκύτατη!

ΕΙΣΑΙ εσύ που κάθε πρωί, θα πάρεις το δρόμο για την δουλειά, όποια κι αν είναι αυτή, να προσφέρεις τις γνώσεις και τις ικανότητές σου και να συνεισφέρεις στα οικονομικά της οικογένειας.

Και όμως ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΩ ΓΥΝΑΙΚΑ, γιατί είσαι πάντα κοντά μας, στους αγώνες μας, είσαι εσύ που σήκωσες πρώτη τη σημαία του αγώνα στο Σικάγο τότε, μαζί με τις άλλες γυναίκες για να διεκδικήσεις το δικαίωμα σου στη ζωή, στη δουλειά, για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΩ εσένα, χήρα γυναίκα που αγωνίζεσαι για να τα βγάλεις πέρα και σου κόβουν τη σύνταξη, στερώντας στου το δικαίωμα να ζήσεις.

ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΩ ΓΥΝΑΙΚΑ, γιατί ξέρω ότι τα βράδια ξενυχτάς κλαίς και αγωνιάς για το αύριο

Ποια γυναίκα, λοιπόν πρέπει να γιορτάζει σήμερα, η συνταξιούχος που κουλουριάζεται από νωρίς στο κρεβάτι και τρέμει από το κρύο και την παγωνιά, χωρίς θέρμανση και χωρίς τα στοιχειώδη για να ζήσει αξιοπρεπώς;

Η μάνα, η άνεργη που της στερούν το δικαίωμα στην υγεία, στην περίθαλψη, στην ασφάλιση;

Η γυναίκα η εργαζόμενη, που δουλεύει τόσες ώρες και της δίνουν ψίχουλα και ζει διαρκώς με το φόβο μην την απολύσουν και χάσει τη δουλειά της;

Η νέα κοπέλα που τέλειωσε το πανεπιστήμιο, που έχει τόσα πτυχία και όμως δεν μπορεί να βρει δουλειά;

Η γυναίκα, βιώνει κι αυτή όπως όλοι μας, τη φτώχια και την εξαθλίωση, πλήττεται από τα σκληρά και επώδυνα μέτρα, της κόβουν το μισθό, τα επιδόματα τοκετού και μητρότητας, της στερούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Και όμως, η γυναίκα είναι η πηγή της ζωής. Είναι η στοργική μάνα, η φιλεύσπλαχνη αδελφή. Είναι αυτή που πονά και υποφέρει καρτερικά, προκειμένου να διαιωνιστεί το ανθρώπινο γένος.

Θα ακουστούν και πάλι πολλά λόγια για τη γυναίκα με αφορμή τη μέρα της γιορτής της, αλλά στην πράξη τι έχουν κάνει για να καλυτερεύσουν τη ζωή της;

Τι κίνητρα της δίνουν για να δημιουργήσει κι εκείνη δική της οικογένεια;

Τι μέτρα έχουν πάρει για τη γυναίκα την εργαζόμενη, την άνεργη, για την εκμετάλλευση της γυναίκας, για την προστασία της μητρότητας, και γενικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα και στο σπίτι και στην εργασία της;  Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτε που να καλυτερεύσει και να ανακουφίσει τη γυναίκα, που είναι κι εκείνη ένα από τα θύματα της οικονομικής κρίσης, αλλά καταργούν και όλα τα κεκτημένα δικαιώματά της, οδηγώντας την σε απόγνωση και δεν την αφήνουν να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Κουράγιο, λοιπόν, ΓΥΝΑΙΚΑ, μην το βάζεις κάτω, συνέχισε τον αγώνα σου, κι εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς, θα είμαστε πάντα δίπλα σου, αγκαλιά για να παλέψουμε για έναν κόσμο χωρίς δάκρυα, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Χρονια πολλά σε όλες τις γυναίκες

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Τονοσαλάτα (2) 2 κουτιά τόνο, μια φλυτζάνα βραστή πατάτα κομμένη...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 101 αθλητές και αθλήτριες που θα πάνε στο Παρίσι

Με την πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ, συμπληρώθηκε και το παζλ...

Χανιά: Ξεκινά το Ελληνογαλλικό Φεστιβάλ Μουσικής και Μαθηματικών

Το Ελληνογαλλικό Φεστιβάλ Μουσικής και Μαθηματικών - «Festum π»...