16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Για την υλοποίηση σημαντικών οδικών έργων στην Κρήτη δεσμεύεται το Υποδομών

Ημερομηνία:

Το οδικό έργο Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά στην Κρήτη είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Πρόκειται για “έργο που συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην εξυπηρέτηση του παραγωγικού ιστού της Κρήτης” σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ανάδοχος έχουν επιλυθεί, δια της νομικής οδού -πραγματοποιήθηκε ανάκληση της ενημερότητας του πτυχίου- και ότι αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Υποδομών η υλοποίηση του έργου.

“Επομένως, είναι δρομολογημένο, σύμφωνα με τον νόμο, το τι θα γίνει. Δυστυχώς, δεν θα τρέξει τις επόμενες ημέρες, γιατί έχουμε ένα πλαίσιο για την παραγωγή των δημόσιων έργων και κυρίως των μητρώων, που κρατάει πίσω και δημιουργεί πολλές καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των δημοσίων έργων.

Πιστεύω ότι οι χρόνοι ανταπόκρισης με τις καθυστερήσεις και τα γνωμοδοτικά όργανα που έχει το ελληνικό δημόσιο φαίνεται ότι ήταν άμεσοι. Είναι πολύ σοβαρά τα θέματα. Δεν έχουν αντιμετωπιστεί άλλη φορά θέματα για μερική ή ολική ανάκληση πτυχίου ούτε μπορούσαμε εμείς να προχωρήσουμε σε υπογραφή συμβάσεων, όταν υπήρχαν καταγγελίες για ψευδείς ή “μη έγκυρες”, για να το πω κομψά, φορολογικές ενημερότητες.

Η δέσμευση της Κυβέρνησης είναι ότι το έργο θα προχωρήσει και πιστεύω ότι σε αυτό θα είμαστε μαζί. Έχετε απόλυτο δίκιο ότι πρέπει, επιτέλους, αυτό το έργο που έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες της Κρήτης να πάρει τον δρόμο του και να ολοκληρωθεί και η δική μας δέσμευση είναι ότι αυτό θα γίνει μέσα στον μήνα.

Έχουν γίνει μέχρι τώρα δύο έργα. Αυτό είναι ένα τρίτο έργο-σκούπα, το οποίο έχουμε παρουσιάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η υπηρεσία ήταν έτοιμη να υπογράψει και να προχωρήσει τη σύμβαση και είχαμε τις καθυστερήσεις αυτές και τις χρονοβόρες διαδικασίες που γνωρίζουμε όλοι.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα βγει σε διαβούλευση και θεσμικά το σχέδιο νόμου, ώστε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο αλλά για όλα τα δημόσια έργα αντίστοιχες καθυστερήσεις που οφείλονται στον τρόπο που λειτουργούν τα μητρώα των μελετητικών και των εργοληπτικών επιχειρήσεων όλα αυτά τα χρόνια”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ