ΘΕΣΕΙΣ

Για τους σκυτοτόμους της πολιτικής

του Ανδρέα Σπανουδάκη

Χρήσιμο και ωφέλιμο θα είναι γι’ αυτούς τους ένθερμους υποστηρικτές της αποτοξίνωσης από τον κομμουνιστικό ιό, που ελαφρά την καρδία καλούν τους Χανιώτες σε συγκέντρωση συμπαράστασης και συμπαράταξης στο λαό της Ουκρανίας, να λάβουν υπ’ όψη τους τα παρακάτω.

1. Όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκιν ζήτησε από τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς να καταδικάσει τα γεγονότα πήρε την εξής απάντηση: Όταν ο Ζελέσκιν καταδικάσει την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας το 1999 τότε θα το πράξουμε.

2. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε τις εκκλήσεις να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, εξηγώντας πως αυτό θα αποτελούσε βήμα προς το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης απευθείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

3. Η Ελλάδα απαγόρευσε τις πτήσεις ρωσικών αεροπλάνων με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό μας.

4. Ο πρωθυπουργός στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή δήλωσε ότι ενημέρωσε το ΚΥΣΕΑ για την ΑΠΟΦΑΣΗ!!!! του να στείλει όπλα στη Ρωσία, όπλα που θα σκοτώσουν ρώσους στρατιώτες. Την απόφαση αυτή ο πρωθυπουργός την έλαβε μονομερώς και αυτοβούλως χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση και έγκριση από το κοινοβούλιο. Άρα αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για την όποια εξέλιξη.

5. Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε χθές ότι η Τουρκία περιμένει να έχει την ίδια με την Ουκρανία συμπαράσταση στις διαφορές της με την Ελλάδα .

6. Πολύ σημαντικό: Η Τουρκία διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη και ΝΑΤΟ και Αμερική «σφυρίζουν» αδιάφορα.

Στο διαταύτα τώρα:

Αυτό το κάλεσμα, προ’ι’όν και απότοκο της τυφλής κομματικής γραμμής και πολιτικής στην ενίσχυση με στρατιωτικό υλικό της Ουκρανίας, θα είχε αντίκρυσμα καθολικό και πάνδημο αν είχε ως αυτόματη και αυτονόητη προ’υ’πόθεση την συμμετοχή του κόσμου σε ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ συλλαλητήριο.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να υιοθετήσουμε, μ’ αυτόν τον βάναυσο και παραπλανητικό τρόπο, πρόχειρα και ευτελή σχέδια που ικανοποιούν με την ψευδαίσθηση της εκτεταμένης διαμαρτυρίας, τις προσωπικές κομματικές φιλοδοξίες.

Ας το τονίσουμε, αδιστάκτως, με τον ασυναγώνιστο ενθουσιασμό μας, τον εξόφθαλμα διαπιστωμένο: Είμαστε κατά του πολέμου! Τελεία και παύλα! Καμμιά ανοχή σε παρερμηνείες!

Δεν εισχωρούμε και δεν υιοθετούμε την «πρωτόγονη» και ασεβέστατη μεταχείρηση των εθνικών θεμάτων από τους «σκυτοτόμους» της πολιτικής, τους έχοντες προφανή και αδιαμφισβήτητο σκοπό να το «παίξουν βασιλικότεροι του βασιλέως».

Παρόμοιοι μέθοδοι ακολουθούν πιστά τις πειρατικές μεθόδους της «αρπαχτής» και έχουν την αυτοτελή ερμηνεία της μόνιμα και πάγια ασκούμενης αρπακολατζίδικης πολιτικής.

Εν κατακλείδι: Η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία μας καθιστά δυνητικά εχθρούς της Ρωσίας η οποία σε ενδεχόμενη κρίση θα ταχθεί παρά το πλευρό μας;

Το επιχείρημα ότι όλες οι ευρωπα’ι’κές χώρες έστειλαν πολεμικό υλικό είναι άνευ αξίας για μας γιατί αυτές οι χώρες δεν έχουν ανοικτά εθνικά θέματα με την γείτονα.

Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας όταν τα προβλήματα και τα αινίγματα που υποκινεί, οι δυσαρμονίες εντός της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία, υπονομεύουν καίριας σημασίας αγαθά;

Υ.Γ.: «Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, είναι βαρύ το τίμημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διαδικτιακή παρέμβασή του και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για την ιστορία: Το μακελειό της 2ας Μαΐου του 2014 στην Ουκρανία έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολιτικής βίας στην Ευρώπη από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα. Σήμερα, 8 χρόνια μετά, το Κίεβο έχει αναστείλει και τυπικά τη διερεύνηση των τραγικών γεγονότων της 2 Μάη του 2014 στην Οδησσό, παρά τις εκκλήσεις διεθνών οργανισμών.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διεθνές Δικαστήριο: «Δέχτηκα απειλές» για τις έρευνες κατά των Ισραηλινών, λέει ο εισαγγελέας Καρίμ Καν

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) Καρίμ Καν κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές για τις έρευνες εναντίον κορυφαίων…

4 mins ago

Ζελένσκι: Γιατί παραμένει πρόεδρος χωρίς εκλογές; – Ο στρατιωτικός νόμος, οι επικρίσεις και η απαγόρευση 11 κομμάτων

Στις 20 Μαΐου ολοκληρώθηκε η επίσημη περίοδος της θητείας του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στα τέλη…

21 mins ago

Εκδήλωση με τον Κώστα Λαπαβίτσα στο Ηράκλειο – “Αγωνιζόμαστε για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας”

Την Παρασκευή 24/5 στις 7μμ στην Πλατεία Δασκαλογιάννη στο Ηράκλειο θα βρίσκονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Λαπαβίτσας, Αθηνά…

27 mins ago

Οι αιτήσεις για την διαδικασία εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο Χανίων εξακολουθούν να κατατίθενται έως τις 31η Μαΐου

Το Μουσικό Σχολείο Θερίσου-Χανίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς-κηδεμόνες μαθητών/τριων της ΣΤ Δημοτικού του νομού Χανίων, ότι έχει…

28 mins ago

“Ανθίσαμε, ανοίξαμε και σας περιμένουμε!”: Γιορτή στο πρώην στρατόπεδο Μαρκόπουλου για το άνοιγμα του πάρκου το Σάββατο

Μετά από αγώνες κυριολεκτικά δεκαετιών το όνειρο των κατοίκων του Άη Γιάννη γίνεται πραγματικότητα αφού…

41 mins ago

This website uses cookies.