17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Για το κλείσιμο του ΚΑΠΗ Δαράτσου

Ημερομηνία:

Στον αποηχο της συζήτησης που άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με το κλείσιμο του ΚΑΠΗ στο Δαράτσο η παράταξη “Χανιά μααζί για το Δήμο μας” του Μ. Σκουλάκη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή τις δηλώσεις μελών της Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π κ Βλαχάκη τόσο στην προηγούμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ όσο και σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το κλείσιμο του ΚΑΠΗ Δαράτσου, θέλουμε να ενημερώσουμε τα εξής:

Κατά τη  διάρκεια της θητείας μας, όχι μόνον στηρίξαμε τις κοινωνικές  δομές  στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου αλλά και τις επεκτείναμε. Αποτέλεσμα των πολιτικών μας αυτών,  ήταν να δημιουργήσουμε και να λειτουργήσουμε και 4 νέα ΚΑΠΗ , στο Ακρωτήρι, στo Δαράτσο,   στα Κεραμιά, και στο Βαμβακόπουλο  με κύριο και αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση των ανθρώπων της Γ’ ηλικίας.

Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε με θέρμη από τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους τους. Εκτός αυτών  δημιουργήσαμε ένα ισχυρό εθελοντικό κίνημα ενώ  και κάθε ΚΑΠΗ είχε την δίκη του εθελοντική ομάδα, το οποίο στήριζε τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής που με επιτυχία υλοποιούσαμε, που είχε ως αποτέλεσμα  να χαρακτηριστεί ο Δήμος Χανίων το 2013  «πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα»  από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας derStandard.at. Ολόκληρο το δημοσίευμα, βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας (http://derstandard.at/1371170391866/Sozialmarkt-und-Ehrenamt-Kretas-Umgang-mit-der-Krise )

Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π  κ Βλαχάκης  ανέφερε τα εξής … «Τέλος όσο αφορά το ΚΑΠΗ στο Δαράτσο να σας θυμίσω ότι στην λογική του ψηφοθηρικού πυρετού που σας διακατείχε προεκλογικά, εγκαινιάσατε ΚΑΠΗ και κόβατε κορδέλες χωρίς την απαραίτητη στελέχωση των δομών με προσωπικό. Νομίζω ενδεικτικό του φρενήρη ρυθμού, ήταν η λειτουργία του ΚΑΠΗ Κεραμιών από μια εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργό καθώς και το ΚΑΠΗ Δαράτσου που είχε στελεχωθεί επί των ημερών σας με μια Κοινωνική Λειτουργό οκτάμηνης σύμβασης η οποία με την λήξη της σύμβασης αποχώρησε, κατά συνέπεια σήμερα το ΚΑΠΗ Δαράτσου να παραμένει προσωρινά κλειστό…»

Η  πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική : Το ΚΑΠΗ Δαράτσου εγκαινιάστηκε στις 27 Ιουνίου 2012, δηλαδή 2 χρόνια πριν “την λογική του ψηφοθηρικού πυρετού που σας διακατείχε προεκλογικά”, όπως αναφέρει, ο  Πρόεδρος Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π   και φυσικά το πρόβλημα δεν ήταν η αποχώρηση της Κοινωνικής Λειτουργού με 8 μήνη σύμβαση όπως αναφέρει, γιατί από τα εγκαίνια του έως και το κλείσιμό του μεσολάβησαν, όχι ένα (1),  αλλά  περίπου τέσσερα (4) οχτάμηνα.

Τo ΚΑΠΗ Δαράτσου ξεκίνησε την λειτουργία του με την παρουσία μονίμου προσωπικού (1 νοσηλεύτριας έμπειρης και καταξιωμένης ) και υποστηριζόταν με προσωπικό και από άλλα ΚΑΠΗ (κοινωνική λειτουργός του ΔΟΚΟΙΠΠ  εξέταζε τα κοινωνικά περιστατικά ).

Στο ΚΑΠΗ Βαμβακοπούλου και Δαράτσου εργαζόταν 1 μόνιμη υπάλληλος του δήμου Χανιών (η οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα) εκ περιτροπής 2 και 3 ημερών αντίστοιχα, η οποία είχε αναλάβει την καθαριότητα των 2 ΚΑΠΗ.
Να θυμίσουμε  ότι  η  δημοτική μας  αρχή στήριζε τα νομικά του πρόσωπα  με προσωπικό όταν υπήρχε ανάγκη αφού η λειτουργία του  δήμου και των  νομικών  του  πρόσωπων  (όπως και ο ΔΟΚΟΙΠΠ ) θεωρείτο  ενιαία και αδιαίρετη.
Όσον αφορά το ΚΑΠΗ Κεραμιών αυτό λειτουργεί από τις αρχές του 2013, το ΚAΠΗ Βαμβακοπούλου εγκαινιάστηκε 23/11/2011, ενώ το ΚAΠΗ Ακρωτηρίου το λειτουργήσαμε στα τέλη του 2011, ενώ οι Δημοτικές εκλογές ήταν το Μάιο του 2014!

Σε ότι αφορά τα γραφόμενα του νυν προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ κου Βλαχάκη ότι για να λειτουργεί ένα ΚΑΠΗ θέλει εξειδικευμένο τετραμελές προσωπικό, απαντάμε ότι σε δύσκολες μέρες όπως αυτές που βιώνει τα τελευταία χρόνια  ο τόπος μας, προσπαθήσαμε  να παρέχουμε έστω και με το ελάχιστο προσωπικό που διέθετε ο ΔΟΚΟΙΠΠ (υποστηριζόμενο κατά καιρούς και μέσω των εργαζομένων των πενταμήνων) απ άκρη σε άκρη τον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων με  τις ίδιες παροχές. Πεποίθηση μας ήταν  ότι όλοι οι Χανιώτες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά και τα ίδια δικαιώματα «Ο καλός  οικογενειάρχης πρέπει να φροντίζει εξ άσου όλα του τα παιδιά  από το υστέρημα του »  με αυτήν την λογική δουλέψαμε.

Σε ότι αφορά την  ένταξη σταθμών σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, η  δημοτική μας αρχή λειτούργησε στα συνεχιζόμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ τρείς (3) Bρεφονηπιακούς και έναν (1) Παιδικό Σταθμό και αύξησε την  φιλοξενία παιδιών με 102 νέες θέσεις μέσω προγραμμάτων  της  ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ. Επίσης προχωρήσαμε σε σημαντικές μειώσεις των τροφείων σε όλους τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς του Δήμου Χανίων.
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως η νέα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει σχέδιο και πρόγραμμα για το Δήμο Χανίων αλλά και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες διοικητικές απαιτήσεις ενός Μητροπολιτικού Δήμου σαν το δικό μας.

Τέλος όσον αφορά τα ασύστολα ψεύδη και τις κατηγορίες, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα και το αισθητήριο να κρίνουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...