15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Για το 9ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Χανίων από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας για άλλη μια χρονιά συμμετέχει στη διοργάνωση του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σε αυτό το φεστιβάλ διεκδικούμε τη MareNostrum τη δική μας θάλασσα, τη Μεσόγειο. Δεν θέλουμε τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρή από τα χημικά του πολέμου, ούτε θάλασσα νεκροταφείο προσφύγων. Η δική μας θάλασσα είναι αυτή που ενώνει τους λαούς, με τους πολιτισμούς και τους αγώνες για ελευθερία, αξιοπρέπεια, αυτοδιάθεση. Η MareNostrum σηματοδοτείται από τα κινήματα. Ενώνει όσους αντιστέκονται, από τους διαδηλωτές στην Τουρκία μέχρι τις καταλήψεις στέγης στην Ισπανία. Συνδέει διαφορετικές εστίες αγώνα και στο δικό μας τόπο. Είναι η θάλασσα των δίκαιων διεκδικήσεων, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας. Είναι ο τόπος που η πολυμορφία των  αντιστάσεων μπορεί να γεννήσει ένα καινούριο κόσμο.

Για αυτή τη Μεσόγειο θα συναντηθούμε, θα συζητήσουμε, θα τραγουδήσουμε το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Ιουνίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, στο 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αυτή τη φορά ο σύλλογος μας ανέλαβε το παιδικό πρόγραμμα! Σας περιμένουμε λοιπόν, μαζί με τα παιδιά, για να παίξουμε, να κατασκευάσουμε, να τραγουδήσουμε, να απολαύσουμε τις παραστάσεις. Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

http://www.tokaravani.gr/2014/06/analitiko-programma-9ou-antiratsistikou-festival-kinonikis-allilengiis-chanion/

Πριν από το φεστιβάλ και συγκεκριμένα την Παρασκευή 27/6 κατά τις 6μ.μ. δίνουμε άλλο ένα ραντεβού στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας για την διαμόρφωση του χώρου που θα διεξαχθεί το παιδικό πρόγραμμα. Ελάτε να βάλουμε την πινελιά μας στον όμορφο αυτό χώρο!

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ είτε στο περίπτερο του συλλόγου είτε στη ροή του προγράμματος ας δηλώσουν διαθεσιμότητα στη διεύθυνση: ariadnipantidou15@gmail.com.

Εκ μέρους του Δ.Σ

Αριάδνη Παντίδου

Θεατρικά δρώμενα στο 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Μπήκαμε και επίσημα στην τελευταία εβδομάδα για το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων, το οποίο θα γίνει στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στις 28 και 29 Ιουνίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα tokaravani.gr.

Η ομάδα «Amatè»:  «Ανέστιος: Δοκιμή 3 – A Work in Progress».

Η ομάδα «Amatè», στα πλαίσια του project «Ανέστιος» θα παρουσιάσει την perfomance «Ανέστιος: Δοκιμή 3 – AWorkinProgress». Πρόκειται για το τρίτο βήμα μίας σειράς insitu δράσεων με θέμα τον «Νέο-άστεγο».

Οι performances «Ανέστιος – Δοκιμή 1» και «Ανέστιος – Δοκιμή 2: Το

Κυνήγι του Ξεπουλημένου Θησαυρού», παρουσιάστηκαν στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Περιοδικού Δρόμου “Σχεδία”, έντυπο το οποίο πωλείται από άτομα που ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα των νέο-αστέγων. Δέκα πωλητές του περιοδικού έχουν συμμετάσχει εθελοντικά στα θεατρικά εργαστήρια της ομάδας, παράγοντας οι ίδιοι μέσω αυτοσχεδιασμού, παιχνιδιού και βιωματικής διαδικασίας, το υλικό και τα κείμενα των performances. Με το «Ανέστιος: Δοκιμή 3 – AWorkinProgress», η ομάδα θα επιχειρήσει να «ταξιδέψει» την εμπειρία από την μέχρι σήμερα δουλειά της, αξιοποιώντας το υλικό και τα βιώματα που έχουν αναδυθεί μέχρι σήμερα στις συναντήσεις με τον συγκεκριμένο πληθυσμό.

"google ad"

Η ομάδα «Amatè» ιδρύθηκε το 2014 από την Ιωάννα Βαλσαμίδου, την Βέρα Λάρδη και την Χριστίνα Φραγκιαδάκη, με στόχο να πραγματοποιήσει δράσεις κοινωνικής παρέμβασης και ευαισθητοποίησης μέσα από το θέατρο και την performance. Το πρώτο project της ομάδας υπό τον τίτλο «Ανέστιος» είναι μία δουλειά σε διαρκή εξέλιξη.

Παιδικό Θέατρο: με τις Μαρία Τερζάκη και Δάφνη Καμμένου

Ο κυρ Βοριάς φύσηξε και τίναξε τα άνθη της Νερατζούλας, θύμωσε τον Ήλιο που πίστευε ότι είναι δυνατότερος, γύρισε την ανέμη με την κόκκινη κλωστή και φούσκωσε τα πανιά για να σαλπάρει ένα καράβι γεμάτο τραγούδια, ιστορίες και όνειρα…

Με υλικό δημοτικά ποιήματα και τραγούδια, και παιχνίδια, τα παιδιά γύρω από το γαλάζιο πανί, κάθονται στις όχθες της θάλασσας και συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, κάνουν κύματα, παίζουν ρυθμικά παιχνίδια, τραγουδούν, σαλπάρουν τα καραβάκια τους και τα όνειρά τους. Μέσα από το παιχνίδι προσεγγίζουν με έναν βιωματικό τρόπο τον υπέροχο κόσμο της λαϊκής μας παράδοσης.

Μαθαίνουν όμορφα ποιήματα και τραγούδια, εξοικειώνονται με παραδοσιακούς ρυθμούς, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...