21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Για φυσικό αέριο και συνεργασία θα συζητήσουν Βούτσιτς και Πούτιν

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρόκειται να συζητήσει την περαιτέρω συνεργασία και μια νέα σύμβαση φυσικού αερίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 11 το πρωί της Κυριακής, δήλωσε ο Βούτσιτς, ο οποίος ελπίζει ότι «η συζήτηση θα είναι καλή και δίκαιη».

Κατά την περιήγησή του σε μια παράκαμψη που κατασκευάζεται γύρω από το Βελιγράδι, ο Βούτσιτς επέκρινε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι γέλασαν και χάρηκαν «όταν είπαν ψέματα ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση με τον Πούτιν». Ανακοίνωσε επίσης σημαντικές επισκέψεις στη Σερβία τόσο από την Ευρώπη όσο και από τη Ρωσία.

Ο Βούτσιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Σερβία δεν έχει αλλάξει την πολιτική της εδώ και 90 ημέρες και ότι δεν έχει θεσπίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Κρατάμε τη [δική μας] σερβική θέση και ασκούμε πολιτική σύμφωνα με τα εθνικά και κρατικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος Πρόεδρος είπε επίσης ότι πολλοί μάντεις της πολιτικής σκηνής ισχυρίστηκαν ότι η Σερβία θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μόλις τελειώσουν οι εκλογές, αλλά τώρα είναι τέλη Μαΐου.

Η Σερβία έχει αρκετά αγαθά, καθώς η έλλειψη ζάχαρης έχει επιλυθεί, είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να συσσωρεύουν αγαθά και να αγοράζουν μόνο όσα χρειάζονται.

euractiv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ