16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Για 5η μέρα στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες – Στηρίζουν και οι ναυτεργάτες

Ημερομηνία:

Παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων για 5η συνεχόμενη ημέρα. Χθες, τη βραδινή βάρδια κράτησαν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων ενώ το μπλόκο επισκέφθηκε και ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Θανάσης Ευαγγελάκης.

Σε σχετικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων αναφέρονται τα εξής:

Οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας ξεκληρίζει. Χαιρετίζουμε τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων που κράτησε την χθεσινή βραδινή βάρδια δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη του. Το μπλόκο επισκέφτηκε επίσης ο Α γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Θανάσης Ευαγγελάκης ο οποίος μετέφερε την στήριξη των ναυτεργατών στον δίκαιο αγώνα μας.

Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων έδειξαν ότι ο αγώνας έχει αποτελέσματα. Οι κατακτήσεις που είχαμε σε σχέση με το αφορολόγητο και η καθυστέρηση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαμε κατέβει στον δρόμο τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση όμως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και να εφαρμόσει την ΚΑΠ και τα Μνημόνια που ως μόνο στόχο έχουν όχι μόνο το ξεκλήρισμα μας και την συγκέντρωση της γης σε λίγους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, αλλά και συνολικά τον πλούτο που παράγει ο ελληνικός λαός, στα χέρια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να συνεχίσουν να ενισχύουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια όπως κάνουν όλες αυτές τι μέρες.

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων από ναυτεργατικά σωματεία

Τα ναυτεργατικά σωματεία  ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, χαιρετίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που πραγματοποιούν με το στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία όλης της χώρας και με το συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.

Η αιτία που προκαλεί τα προβλήματα των αγροτών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων είναι η πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, που συνεχίζει να υπηρετεί  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καταδυναστεύοντας το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Αυτές οι δυνάμεις καλλιεργούν αυταπάτες για «δίκαιη ανάπτυξη» και «έξοδο από τα μνημόνια», με το χρέος να αυξάνεται διαρκώς σε σχέση με το ΑΕΠ και η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων χωρίς ημερομηνία λήξης.

Η δύναμη μας πολλαπλασιάζεται όταν τα αιτήματα έχουν στόχο τα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όταν οργανώνουμε και αναπτύσσουμε αγώνες σε αυτή την κατεύθυνση, όπως την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε, την ΚΑΠ, όπως την συνθήκη του Μάαστριχ και τις λεγόμενες 4 ελευθερίες τους κεφαλαίου.

Καλούμε τους αγρότες, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, να απομονώσουν τις δυνάμεις του συντεχνιασμού, τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, προωθούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και τις διαχωριστικές γραμμές συγκαλύπτοντας την αιτία της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να συμβάλλουν με την αλληλεγγύη τους στο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, με οργάνωση και αγώνα να οικοδομήσουμε μέτωπο για την ανατροπή της  καπιταλιστικής βαρβαρότητας,  ο πλούτος που παράγεται να είναι στα χέρια της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

 

"google ad"

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ