12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Για 8η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ Maydays, στις 12 και 13 Ιούνη στο πάρκο Γεωργιάδη

Ημερομηνία:

Ο Δρόμος της Αριστεράς, διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά στο φεστιβάλ Maydays, στις 12 και 13 Ιούνη στο πάρκο Γεωργιάδη. Θα φιλοξενηθεί πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που οι διοργανωτές επιθυμούν να συμβάλουν στη δύσκολη αλλά και πλούσια συγκυρία για το λαό και τη χώρα.

Σε σχετικό δελτίο τύπου σημειώνονται τα εξής:

Το φεστιβάλ Maydays αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο, καθιερώνοντας ένα πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στο νησί. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα του διημέρου εμπλουτίζεται, καθώς διοργανώνονται εκδηλώσεις – συζητήσεις που πραγματεύονται καίρια και σημαντικά ζητήματα της εκάστοτε περιόδου ( π.χ. Πλατείες, διεθνή και τοπικά κινήματα κλπ). Σε πολιτιστικό επίπεδο το φεστιβάλ κάθε χρόνο ζωντανεύει το πάρκο Γεωργιάδη με συναυλίες, χορό, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις βιβλίων κλπ, ενώ ονόματα όπως ο Ψαραντώνης, οι Χαΐνηδες, οι Cabaret Balkan, οι Koza Mostra, η Ματούλα Ζαμάνη, οι Imam Baildi έχουν περάσει από τη μουσική σκηνή του φεστιβάλ.

Από φέτος την διοργάνωση του φεστιβάλ αναλαμβάνει ανοιχτή συνέλευση φίλων του φεστιβάλ και της εφημερίδας “Δρόμος της Αριστεράς”. Φέτος στοχεύουμε στην πολιτική και πολιτιστική αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά και την προώθηση της χειραφέτησης και της αυτοοργάνωσης.

Με αυτό το σκεπτικό είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις και τη συμμετοχή κάθε ενεργού πολίτη ή φορέα που θέλει να συμβάλει σε αυτή τη προσπάθεια.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και τα ονόματα των συμμετεχόντων.

Εκθεση και διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: Ψάχνοντας την ελπίδα στην πόλη

11055309_931605936882278_795424744853283425_n

Να σημειώσουμε ότι τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ MayDays, θα φιλοξενηθεί στον χώρο του φεστιβάλ έκθεση και διαγωνισμός φωτογραφίας με δοσμένο θέμα.

Αναφέρεται σχετικά:

Από 10/5 μέχρι και τις 11/6 καλούμε τους φίλους του φεστιβάλ, να συμμετάσχουν στην έκθεση – διαγωνισμό μας, στέλνοντας φωτογραφίες με περιεχόμενο εμπνευσμένο από το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο ”Αόρατες Πόλεις”, του Ιτάλο Καλβίνο:

” Οι αόρατες πόλεις είναι το όνειρο που δημιουργείται στο κέντρο εκείνων των πόλεων, όπου η ζωή είναι πρακτικά αδύνατη. ”

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν πριν την κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου. 

Βραβεία: 

"google ad"

Ο νικητής/τρια του διαγωνισμού θα κερδίσει ένα βιβλίο των εκδόσεων Α/συνέχεια και η φωτογραφίες του/της θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς.

Οδηγίες – Διευκρινήσεις για τον διαγωνισμό:

0. Φέρνετε τις φωτογραφίες σας τυπωμένες οι ίδιοι, σε ό,τι μορφή θέλετε, στον χώρο του φεστιβάλ απο τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Θα υπάρξει βοήθεια από την διοργάνωση του maydays για όσους

1. Στέλνετε μέχρι 2 φωτογραφίες σε καλή ανάλυση στο εξής mail: vickyrougefilippa@gmail.com
Στο mail είναι καλό να μας πείτε εαν θα τυπώσετε οι ίδιοι τις φωτογραφίες σας ή εάν θέλετε να τις τυπώσουμε εμείς.

2. Μαζί με το ονοματεπώνυμό σας, θα στείλετε και ένα ψευδώνυμο- παρατσούκλι το οποίο θα επιλέξετε ως υπογραφή για τις φωτογραφίες σας και όποιος επιθυμεί μπορεί να δώσει και τίτλο στις φωτογραφίες του.

3. Οι φωτογραφίες μέχρι και τις ημέρες του φεστιβάλ, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ καθώς και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Δρόμος της αριστεράς και φυσικά στη σελίδα στο facebook 

4. Σε όλες τις παραπάνω ιστοσελίδες ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να ψηφίζει online τις φωτογραφίες που θα ανεβαίνουν ( με το ψευδώνυμό σας )

5. Τέλος, η ψηφοφορία θα συνεχιστεί μέχρι την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ (12/6), όπου θα μπορεί να ψηφίσει τις φωτογραφίες σας στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, όποιος περάσει από το φεστιβάλ

Επικοινωνία:
facebook: www.facebook.com/maydayshrakleio
blog: http://maydays-ira.blogspot.gr/

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=mHxu9B5cfh4″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...