19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Γιγαντώνεται η ελεύθερη ΕΡΤ: Πλήθος κόσμου στη γενική συνέλευση αλληλέγγυων – εργαζομένων Ελεύθερης ΕΡΤ 3

Ημερομηνία:

Η Ελεύθερη ΕΡΤ, η ΕΡΤ3 της Βορείου Ελλάδος, το τελευταίο προπύργιο της αντίστασης μαζί με τους σχολικούς φύλακες, της απολυμένες καθαρίστριες, τους απεργούς της CocaCola, τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα, τους εργαζόμενους στη ΒΙΟΜΕ και πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

 

Η αρχή έγινε την Τρίτη το βράδυ, όπου πλήθος κόσμου από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές, αψηφώντας την ισχυρή βροχή, έδωσε το παρόν στα στούντιο της Ελεύθερης ΕΡΤ, επί της Λεωφόρο Στρατού.

Οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης ΕΡΤ σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, απηύθυναν κάλεσμα, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους και να παραμείνει ανοιχτή η συχνότητα της Ελεύθερης ΕΡΤ.

dsc_7593
dsc_7582 dsc_7581

Η γενική συνέλευση αλληλέγγυων-εργαζομένων Ελεύθερης ΕΡΤ 3, άρχισε στις 7 το απόγευμα σε ένα από τα τηλεοπτικά στούντιο της Ελεύθερης ΕΡΤ, όπου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία συντονιστική ομάδα, η οποία θα προχωρήσει όλες τις νομικές διεργασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, σε νομική μορφή που θα αποφασιστεί σε συνεργασία με νομικούς αλληλέγγυους στον αγώνα, για να μπορούν να παρθούν σημαντικές αποφάσεις στο μέλλον για τη διατήρηση της συχνότητας της ΕΡΤ, τη διατράνωση του αγώνα, τον συντονισμό όλων των αλληλέγγυων στον αγώνα της Ελεύθερης ΕΡΤ.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις από πλήθος επιφανών Θεσσαλονικέων, όπως και πολιτευτών, καθηγητών πανεπιστημίου αλλά και απλού κόσμου.

Μεταξύ των δράσεων που εισακούστηκαν και θα επανεξετάσει η συντονιστική επιτροπή για να τις υλοποιήσει ή να τις απορρίψει είναι:

–          Κέντρο αγώνα όλων των αλληλέγγυων μέσα στα στούντιο της Ελεύθερης ΕΡΤ

–          Συγκέντρωση χρημάτων για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού (γραφική ύλη, καθαριότητα, κλπ)

–          Δημιουργία κυλικείου, με τα έσοδα να πηγαίνουν στη διατήρηση της Ελεύθερης ΕΡΤ

–          Εμπλουτισμός προγράμματος

–          Συμμετοχή ανθρώπων σε εκπομπές με θεματικές ενότητες

–          Συμμετοχή των ανθρώπων της Ελεύθερης ΕΡΤ με σταντ στην έκθεση και μοίρασμα φυλλαδίων

"google ad"

–          Αναζήτηση πόρων για να συνεχίσει να υφίσταται η λειτουργία του καναλιού

–          Επαναλειτουργία των κεραιών στον Χορτιάτη, ή αναζήτηση ενός μοντέλου για να εκπέμπει σήμα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς στην υπόλοιπη Ελλάδα το σήμα της Ελεύθερης ΕΡΤ εκπέμπει κανονικά στα αναλογικά κανάλια και φυσικά σε όλο τον κόσμο μέσω ίντερνετ

dsc_7588

dsc_7573

dsc_7575

dsc_7577

Παράλληλα, εκπρόσωποι από όλα τα κινήματα που συνεχίζουν τον αγώνα τους κόντρα στην πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να επιστρέψει επιτέλους το χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα.

Αυτό πάντως που αποφασίστηκε, είναι να επαναληφθεί η γενική συνέλευση, όπου θα τεθούν επί τάπητος κάποιες αποφάσεις και κυρίως θα πρέπει να διευκρινιστεί η νομική μορφή που θα πάρει η κίνηση των απολυμένων της ΕΡΤ με παράγοντες και ανθρώπους που θα θέλουν να συμμετέχουν σε μία κοινή δράση.

Ίσως η πιο σημαντική άποψη που εισακούστηκε, ήταν θα πρέπει η Ελεύθερη ΕΡΤ να αρχίσει να ενοχλεί τα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών, για να αρχίσει να γίνεται υπολογίσιμη.

Βέβαια, αυτό προϋποθέτει να γιγαντώσει ο αγώνας και εν τέλει να γίνει αίτημα όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3 και εν τέλει η επαναλειτουργία ολόκληρης της ΕΡΤ (τηλεόραση και ραδιόφωνα), «για να κλείσει το έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ» όπως ακούστηκε από πολλούς στη συνέλευση.

Στην αρχή της συνέλευσης, υπήρχε ένα πάνελ με ομιλητές πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ, με ομιλητές τους Θανάση Βικόπουλο και Μιχάλη Κωνσταντινίδη, ενώ αίσθηση προκάλεσε ένα βίντεο που επιμελήθηκε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, Χριστίνα Σιγανίδου, με μηνύματα συμπαράστασης δημοσιογράφων από ολόκληρο τον κόσμο, στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ.

Ευχή όλων των παρεβρισκόμενων χθες στη γενική συνέλευση είναι να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διεργασίες “για να βγει κάτι καλο” και φυσικά στην επόμενη γενική συνέλευση να μη βρέχει (…) για να συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος, αν και χθες μέσα στο στούντιο της Ελεύθερης ΕΡΤ δεν έπεφτε καρφίτσα…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...