23.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Γιορτή υποτέλειας: Τώρα και Oktoberfest υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟϊκού Πεδίου Βολής Κρήτης για τα παιδιά της Παιδιατρικής Κλινικής

Ημερομηνία:

Έχει και ο ξεπεσμός τα όριά του σε αυτό τον τόπο.

Το ότι όμως θα χρειαζόμασταν “φιλανθρωπικές” εκδηλώσεις από τους Γερμανούς του ΝΑΤΟϊκού Πεδίου Βολής Κρήτης για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες για τα παιδιά μας στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, ε όχι, αυτό δεν το φανταζόμασταν.

Κι όμως! Σύμφωνα με δελτίο τύπου το οποίο έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Δήμου Χανίων στα πλαίσια της σύσφιξης των Ελληνογερμανικών σχέσεων – όπως αναφέρεται στο κείμενο – ο Γερμανικός Σύνδεσμος του ΠΒΚ θα διοργανώσει Βαυαρέζικο φεστιβάλ μπύρας του οποίου τα έσοδα θα κατευθυνθούν για τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κατεχάκη – δηλαδή στο πιο κεντρικό σημείο του Παλιού Λιμανιού – στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

“Ο Γερμανικός Σύνδεσμος του Πεδίου Βολής Κρήτης, σε συνεργασία με το ΠΒΚ διοργανώνουν το Βαυαρέζικο φεστιβάλ μπύρας (Oktoberfest) στις 21.09.2024 στα Χανιά, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας να πάρουν μία γεύση από το μεγαλύτερο παγκοσμίως λαϊκό πανηγύρι που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο στην πλατεία Τερέζινβισε.

Το Oktoberfest, είναι μια από τις πιο διάσημες γιορτές της Γερμανίας, όπου κυριαρχεί η μπύρα, το λουκάνικο και η εύθυμη μουσική από ορχήστρες πνευστών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το ΠΒΚ για στα πλαίσια σύσφιξης Ελληνογερμανικών σχέσεων. Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Τα έσοδα θα διατεθούν στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»”

Εμείς από την πλευρά μας να πούμε ότι εφόσον στη Γερμανία επιθυμούν τη σύσφιξη των σχέσεωνμε την Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Αρχικά με χαλάρωση των μέτρων που έχουν επιβληθεί από τη Γερμανία με τα μνημόνια λιτότητας εις βάρος των Ελλήνων, που έχουν οδηγήσει και στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μετά, με την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων που αρνούνται εδώ και δεκαετίες να καταβάλλουν.

Και τέλος, με την αποδοχή του μέρους της ευθύνης που τους αντιστοιχεί για το μεταναστευτικό.

Η υποκρισία έχει τα όριά της. Αλλά θεριεύει όταν οι αρχές του νομού έχουν κάνουν την υπόκλιση και την υποτέλεια δεύτερη φύση…

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...