18.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Γιούνκερ: Δεν εχουμε δώσει ούτε ευρώ στην Ελλάδα – Μόνο τόκους παίρνουμε

Ημερομηνία:

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο». Ο επικεφαλής του Eurogroup με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» τόνισε πως, στη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι συζήτηση για χρονοδιαγράμματα.

Στο δημοσίευμα στην «Κουρίρ» αναφέρεται ότι, σε χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας, Έρβιν Πρελ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθησυχάζοντας τους πολίτες που ανησυχούν πως έχουν χαθεί τα χρήματα της βοήθειας προς την Ελλάδα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Αυστρία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο ή άλλες χώρες δεν έχουν εμβάσει ακόμα κανένα “φρέσκο” ευρώ στην Ελλάδα, τουναντίον λαμβάνουν τόκους».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας από τον Δήμο Σφακίων

Ιωάννης Ζερβός: «Προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο που αφορά σε...

Κρήτη: Νέο κύμα κατεδαφίσεων αυθαιρέτων με αφετηρία τη Γαύδο

Στο πρώτο εξάμηνο του 2026 η εκτέλεση 46 πρωτοκόλλων...

Ελληνίδα αεροσυνοδός μεταξύ των θυμάτων της συντριβής αεροσκάφους στην Τουρκία:

Μία Ελληνίδα φαίνεται πως βρισκόταν μεταξύ των οκτώ επιβαινόντων...

Πορεία των αγροτών στο Ηράκλειο – Πέταξαν συμβολικά φύλλα από ελιές έξω από την Περιφέρεια

Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες κινήσεις τους, οι αγρότες...