21.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Γιόρτασαν και τίμησαν τους νεκρούς τους για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Η καθιερωμένη ημέρα μνήμης για την Εθνική Αντίσταση γιορτάστηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στα Παλαιά Ρούματα που οργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιών Ρουμάτων.

Κεντρικό Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δικηγόρος κ.Ευτύχιος Μαυρογένης , ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής καθώς και της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο και κυρίως στα Παλαιά Ρούματα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ. Εμπορίου κ.Αντώνιος Παπαδεράκης ,επίσης παρευρέθηκαν ο βουλευτής Χανίων κ.Μπαλωμενάκης Αντώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβ/ντος κ. Νικ.Καλογερής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Κώτσογλού, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ. Γεώργ.Καλαϊτζάκης, κ.Ιωάννης Μαλακωνάκης και Νικ.Δασκαλάκης, αρκετός κόσμος και κάτοικοι της περιοχής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης Γιάννης, ανέφερε«Τιμούμε αυτούς που  αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, πολέμησαν και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για υψηλά ιδανικά, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση των λαών αρνούμενοι να σκύψουν το κεφάλι στον κατακτητή» τελειώνοντας ανέφερε της σημασία της Επετείου και για τα μηνύματα που μεταφέρει.

ρουματα 1

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...