16 C
Chania
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Το Ισραήλ με χαρακτήρισε τη “δεύτερη πιο επικίνδυνη αντισημίτρια” – Ωστόσο, η γενοκτονία συνεχίζεται

Ημερομηνία:

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ απαντά στην έκθεση της ισραηλινής κυβέρνησης κατοχής που την χαρακτηρίζει ως τη «δεύτερη πιο επικίνδυνη αντισημίτρια», λέγοντας ότι ο λόγος είναι «η χρήση από μέρους μου όρων όπως γενοκτονία, πολιορκία και μαζική λιμοκτονία για να μιλήσω για την κατάσταση στη Γάζα».

Επίσης, απευθύνει έκκληση για παγκόσμια κινητοποίηση την Ημέρα των Παλαιστίνιων Κρατουμένων (17 Απριλίου), ζητώντας κυρώσεις, αποεπενδύσεις, μποϊκοτάζ και λογοδοσία, εν μέσω του νέου νόμου που εξέδωσε η κατοχή για την επιβολή της θανατικής ποινής στους Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Πρόσφατα, η ισραηλινή κυβέρνηση δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία με χαρακτηρίζουν ως τον δεύτερο πιο επικίνδυνο αντισημίτη στον κόσμο. Ο λόγος για αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι η χρήση όρων όπως «γενοκτονία», «πολιορκία» και «μαζική λιμοκτονία» για να περιγράψω την κατάσταση στη Γάζα.

Ωστόσο, η γενοκτονία συνεχίζεται. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, το Ισραήλ ψήφισε έναν νέο νόμο για την επιβολή της θανατικής ποινής με βάση τη φυλετική καταγωγή, η οποία αφορά αποκλειστικά τους Παλαιστίνιους. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο απαρτχάιντ.

Την Ημέρα των Παλαιστίνιων Κρατουμένων, στις 17 Απριλίου, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτόν τον νέο νόμο και το καθεστώς του απαρτχάιντ. Πρέπει να κινητοποιήσουμε κάθε κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών για να απαιτήσουμε κυρώσεις, αποεπενδύσεις και μποϊκοτάζ, καθώς και τη λογοδοσία των εγκληματιών πολέμου. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για να τερματίσουμε τη συνενοχή μας στη γενοκτονία.

Οργανωθείτε, λοιπόν, και δώστε το «παρών» την Ημέρα των Παλαιστίνιων Κρατουμένων, στις 17 Απριλίου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Economist: Πώς η Κίνα βοηθά το Ιράν να αποφύγει τις κυρώσεις για το πετρέλαιο

Εδώ και μισό αιώνα, οι πετρελαϊκές μοναρχίες της Μέσης...

Νέος κύκλος για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με επιδότηση έως 95%: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σε νέα φάση εισέρχεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», προσφέροντας επιδότηση που...