19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Γλέζος: Είναι ευθύνη του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην απαράδεκτη αυτή συμφωνία – H Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη συμφωνία το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος

Στις εκλογές ο ίδιος θα στηρίξει τις δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο Μανώλης Γλέζος στην εκπομπή “Πρωινό MEGA” κάνοντας σαφή λόγο στη σημασία να ακουστεί η φωνή των οργανώσεων του κόμματος.

“Θα είμαι με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως το ιδρύσαμε και με όλες τις δυνάμεις που το ιδρύσαμε και με εκείνες που θέλουν τα οράματα που είχαν ειπωθεί και καταγραφεί τότε”, είπε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από πολιτικές συνάμεις και στην πορεία αποφασίστηκε ένα μέρος τους να γίνει ενιαίο κόμμα, τώρα το ενιαίο κόμμα έχει διασπαστεί στα τρία, είναι αυτοί που διοικούν το μέγαρο Μαξίμου, η ομάδα του Λαφαζάνη και είναι και η ομάδα της ΚΟΕ”, τόνισε.

Αναφορικά με την πιθανότητα συμπόρευσης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι “για μένα η μορφή του νομίσματος δεν είναι καταλυτική για το ρόλο του νομίσματος” και πως “εάν ο αγαπητός Παναγιώτης θεωρεί ότι η μορφή του νομίσματος ανατρέπει το ρόλο του νομίσματος να μας το πει”.

Τόνισε ότι είναι ευθύνη του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην “απαράδεκτη αυτή συμφωνία”, “ευθύνη ακόμα περισσότερο του ΣΥΡΙΖΑ”.

Για τη συμφωνία εκτίμησε ότι “υποδουλώνει τον ελληνικό λαό για γενεές ολόκληρες” και πως “έχουμε δικαίωμα να υπουδούλωσαμε τον ευατό μας, δεν έχουμε δικαίωμα να υποδουλώσουμε των άλλων και δεν έχουμε δικαίωμα κανένα απολύτως να υποδουλώσουμε τις επόμενες γενιές”.

Κάλεσε σε αντίδραση στις επιλογές του ενιαίου κόμματος, διευκρινίζοντας ότι “κατά πόσο στο ενιαίο κόμμα έχει ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι άλλο θέμα”, “έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν και όλοι που ανήκουν στην ηγεσία του ενιαίου κόμματος”.

“Καλώ τους πολίτες να αντιδράσουν. Πρώτα πρώτα τους ίδιους τους παράγοντες του ενιαίου κόμματος να συνέλθουν”, σημείωσε ο κ. Γλέζος εκφράζοντας την ελπίδα ότι “ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιληφθεί ότι θα πρέπει να ταυτιστεί με την ιστορία” και ότι “θα απεγκλωβιστεί από ορισμένες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα στο κυβερνητικό σχήμα και ιδιαίτερα στο μέγαρο Μαξίμου”.

Τέλος, αναφερόμενος και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως η ίδια επιμένει στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. «Απ’ ότι ξέρω η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

 

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...