22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γλέζος: Ψήφος είτε στη Λαϊκή Ενότητα είτε στο ΚΚΕ – Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Ψήφο, είτε στο ΚΚΕ, είτε στη Λαϊκή Ενότητα, για τη «λαϊκή εξουσία», πρότεινε ο Μανώλης Γλέζος, αν και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΛΑΕ, τασσόμενος υπέρ ενός αριστερού αντιμνημονιακού μετώπου.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε χαρακτηριστικά «εγώ θα ήθελα όλα τα κόμματα της αριστεράς, τα αντιμνημονιακά, να μπορούνε να συμπήξουνε ένα μέτωπο. Ο ελληνικός λαός θα το δει αυτό, είναι στην κρίση του, είναι μπροστά του και θα ψηφίσει όπου θέλει» και πρόσθεσε:

Και γι αυτό το λόγο, ο κάθε ψηφοφόρος της αριστεράς μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα, είτε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό. Και εδώ, παρακαλώ, όλα τα άλλα κόμματα της αριστεράς που δεν έχουν δυνατότητα εκλογής, να μην πάει χαμένη η ψήφος τους, διότι η χαμένη ψήφος πάει υπέρ των κυρίαρχων κομμάτων, να επιλέξουν να ψηφίσουν, είτε το ΚΚΕ, είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό.

Ο κ. Γλέζος σημείωσε ότι «επειδή οι εκλογές είναι καθοριστικές» και επειδή ποτέ δεν έλειψε από τους αγώνες του ελληνικού λαού, θεώρησε υποχρέωσή του «παρά τις διαφορές των αντιλήψεων» να συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα, που έχει «καθοριστικό στόχο», προϋπόθεση για τον στόχο, την «εξουσία στο λαό».

«Για αυτό το λόγο δέχτηκα να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (της ΛΑΕ), που δε θα το ήθελα, αλλά, τέλος πάντων, επειδή δε μπορεί να γίνει νομικά τίποτε αλλιώς και επειδή πρέπει κάπου να φαίνεται η δική μου συμμετοχή».

«Όλα τα κόμματα λένε, να μας ψηφίσετε. Γιατί; Γιατί να σας ψηφίσουμε; Εγώ δε ζητώ από τον ελληνικό λαό να μας ψηφίσει. Ζητώ από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει τον εαυτό του και ως εργαλείο για να πετύχει το στόχο του να χρησιμοποιήσει, είτε το ΚΚΕ είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό, που είναι τα δύο αντιμνημονιακά κόμματα που το λένε καθαρά και ξάστερα. Το έχουνε κρύψει ότι είναι αντιμνημονιακά;» διερωτήθηκε ο κ. Γλέζος και συνέχισε:

Προσέξτε. Μας χωρίζουν αρκετά δευτερεύοντα θέματα και με το ΚΚΕ και με τη ΛΑΕ, αλλά αυτά μπορούμε να τα βρούμε στο δρόμο.

Σε ερώτηση εάν εντάσσει και τον ΣΥΡΙΖΑ στα αντιμνημονιακά κόμματα ο κ. Γλέζος απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ένα μνημόνιο, εγώ δεν το εντάσσω μοναχό του αυτοεντάσσεται στα κόμματα των μνημονίων». «Το ενιαίο κόμμα που μετατράπηκε σε κυβέρνηση Μαξίμου αγνόησε, κατ’ αρχήν, τους δημοκρατικούς κανόνες. Έκανε πράγματα χωρίς να ρωτήσει τους υπόλοιπους», πρόσθεσε ο κ. Γλέζος.

Διευκρίνισε δε ότι «επειδή δεν έγινε ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και παρουσιάζονται μόνο δύο αντιμνημονιακά κόμματα της αριστεράς, τα οποία έχουν δυνατότητα να εκλέξουν βουλευτές» για αυτό το λόγο προτείνει στους ψηφοφόρους «όχι μόνο να κρίνουν και να συγκρίνουν, όχι απλώς να επιλέξουν, αλλά να ψηφίσουν τον εαυτό τους, με εργαλείο αυτά τα δύο κόμματα». «Παντού, σε όλη την Ελλάδα, σχηματίζονται τα πρώτα κύτταρα για εξουσίαστο λαό και θα τα δείτε σε λίγο», πρόσθεσε ο κ. Γλέζος.

«Αυτή τη στιγμή το αυταρχικό συγκεντρωτικό αντιδημοκρατικό καθεστώς της Ε.Ε. πρέπει να το ανατρέψουμε και η απαρχή θα γίνει από την Ελλάδα. Θέλουνε δε το θέλουνε ξανά είναι η Ελλάδα μπροστά», υπογράμμισε ο Μανώλης Γλέζος και συνέχισε:

Καλώ όλον τον ελληνικό λαό να πάρει την εξουσία στα χέρια του. Ο ελληνικός λαός να αποφασίζει και τα κόμματα να εκτελούν τις αποφάσεις του ελληνικού λαού. Παντού επιτροπές. Και στους χώρους δουλειάς και στους χώρους κατοικίας και όπου αλλού, να σχηματιστούν αμέσως επιτροπές της εξουσίας του λαού.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...