23.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Γλύτωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και πέθανε από βράχο στο φαράγγι της Σαμαριάς – Δεν υπάρχει γιατρός στην Αγια Ρουμελη

Ημερομηνία:

Μια 35χρονη Ουκρανή τουρίστρια από τη Γερμανία έχασε τη ζωή της χθες, Τετάρτη, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όταν ένας βράχος αποκολλήθηκε λόγω έντονης κακοκαιρίας και την καταπλάκωσε. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν την έξοδο του φαραγγιού προς την Αγία Ρουμέλη.

Η ξαφνική καταιγίδα και οι ισχυροί άνεμοι που ξέσπασαν το μεσημέρι, αιφνιδιάζοντας τους εκατοντάδες πεζοπόρους που βρίσκονταν στο φαράγγι, δημιούργησαν επικίνδυνες συνθήκες. Δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, ενώ οι προσπάθειες διάσωσης δυσχεράνθηκαν σημαντικά από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες.

Παρά τις άμεσες προσπάθειες ενός γιατρού που βρισκόταν στην περιοχή και των ομάδων διάσωσης, η 35χρονη δεν κατάφερε να σωθεί. Οι υπόλοιποι εγκλωβισμένοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εκτός του φαραγγιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων, Ιωάννη Ζερβό, η Πολιτική Προστασία θα έπρεπε να είχε κλείσει το φαράγγι λόγω των προειδοποιήσεων για κακοκαιρία. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη για καλύτερη συντήρηση του φαραγγιού από τους αρμόδιους φορείς.

Ο Ιωάννης Ζερβός επισήμανε επίσης ότι την ευθύνη συνολικά για την συντήρηση του φαραγγιού έχει ο ΟΦΥΠΕΚΑ καθώς και η Διεύθυνση Δασών, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα και του δήμαρχου Πλατανιά, Μαλανδράκη Ιωάννη.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λεκκα, τα προγνωστικά μοντέλα δεν έδειχναν βροχόπτωση στην περιοχή του εθνικού δρόμου Σαμαριάς.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρούμελης Γιάννης Τζατζιμακης, κατήγγειλε με αφορμή και το περιστατικό για πολλοστή φορά ότι η Αγία Ρουμέλη είναι χωρίς γιατρό από τις 17 Αυγούστου.

Το τραγικό συμβάν αναδεικνύει την ανάγκη για αυξημένη προσοχή κατά τη διάρκεια πεζοπορικών εξορμήσεων, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο κατολισθήσεων. Οι επισκέπτες καλούνται να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...