18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γλώσσα λανθάνουσα…: Ο Τζωρτζ Μπους ήθελε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη μπέρδεψε με το… Ιράκ

Ημερομηνία:

Μπέρδεψε τα λόγια του ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και είπε την αλήθεια, χαρακτηρίζοντας την δική του εισβολή στο Ιράκ, αντίς της Ουκρανίας, ως «βίαιη» και «αδικαιολόγητη».

Διόρθωσε αμέσως τον εαυτό του λέγοντας ότι εννοούσε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μπους έκανε αυτό το… λάθος μιλώντας στο Ντάλας, ασκώντας κριτική στο πολιτικό σύστημα της Ρωσίας.

«Το αποτέλεσμα είναι η απουσία ελέγχων και ισορροπιών στη Ρωσία και η απόφαση ενός ανθρώπου να ξεκινήσει μια εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ», είπε ο Μπους, πριν διορθώσει κουνώντας το κεφάλι του. «Εννοώ, της Ουκρανίας».

Όπως είναι φυσικό στο κοινό απλώθηκε η αμηχανία, ενώ ο Μπους μουρμούρισε «το Ιράκ, ούτως ή άλλως», προκαλώντας γέλιο στο πλήθος. «Είμαι 75», πρόσθεσε γρήγορα, κατηγορώντας για τη γκάφα την ηλικία του, προκαλώντας ξανά γέλιο στο πλήθος.

Το βίντεο με το λεκτικό σφάλμα του Μπους έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώνοντας πάνω από τρία εκατομμύρια θεάσεις μόνο στο Twitter από τη στιγμή που ανέβασε το στιγμιότυπο ένας δημοσιογράφος της Dallas News.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνέκρινε επίσης τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον ηγέτη της Μεγάλης Βρετανίας, από την άνοιξη του 1940 έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ