19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γονείς καθαρίζουν σχολεία – Αγώνας δρόμου για πρόσληψη καθαριστριών

Ημερομηνία:

Σε αγώνα δρόμου για την υπογραφή των συμβάσεων με τις καθαρίστριες των σχολείων, έχουν αποδυθεί οι αρμόδιοι των Δήμων.Στο μεταξύ σε αρκετά σχολεία την καθαριότητα έχουν αναλάβει εκ περιτροπής, οι ίδιοι οι…γονείς !!!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 1ο Νηπιαγωγείο Αρωνίου στον Δήμο Χανίων, όπου από την ημέρα του αγιασμού οι χώροι καθαρίζονται από τους γονείς.

Ο λόγος της καθυστέρησης είναι πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία, φέτος, η αρμοδιότητα πρόσληψης των συμβασιούχων καθαριστριών «περνά» από το Υπ. Εσωτερικών στο Υπ. Παιδείας.

Η απόφαση εστάλη στις σχολικές επιτροπές το απόγευμα της Παρασκευής 13/9 και από την Δευτέρα, οι αρμόδιοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στον γραφειοκρατικό «γολγοθά» για να υπογραφούν οι συμβάσεις το συντομότερο δυνατό.

Όμως , σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή της διαδικασίας έγινε περισσότερο περίπλοκη και εκτός των άλλων απαιτούνται και έγγραφα από τον ΟΑΕΔ , οι υπάλληλοι του οποίου αυτή την εβδομάδα απεργούν.

Πάντως – με δεδομένο πως οι συμβασιούχες καθαρίστριες θα είναι οι ίδιες – οι αρμόδιοι από τον Δήμο Χανίων, δήλωσαν πως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπογραφούν οι συμβάσεις και να τοποθετηθούν οι καθαρίστριες στα σχολεία ίσως και εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ναπολέων Σαραντίδης /sarantidis@flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...