14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Γρεβενά: Στον εισαγγελέα ο 59χρονος που βίασε και σκότωσε την μητέρα του – Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών

Ημερομηνία:

Με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και του βιασμού εναντίον της 83χρονης μητέρας του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών ο 59χρονος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ο 59χρονος προκάλεσε «τον ασφυκτικό θάνατο από συμπίεση λαιμού» της μητέρας του, ενώ από την ιατροδικαστική έρευνα εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης που σχετίζονται με το πρόσωπό του.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο 59χρονος φέρεται να απευθύνθηκε σε Γραφείο Τελετών για να δρομολογήσει την κηδεία της άτυχης ηλικιωμένης αναφέροντας μάλιστα ότι επρόκειτο περί αιφνίδιου θανάτου. Οι κινήσεις του δημιούργησαν υποψίες και τελικά παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή που αποκάλυψε το έγκλημα.

Τι αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία

Εν τω μεταξύ σοκαριστικά είναι τα όσα ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr άτομο από το γραφείο τελετών στο οποίο απευθύνθηκε πρώτα ο μητροκτόνος .

Όπως αναφέρει, το πρώτο που του είπε o μητροκτόνος ήταν πως η μητέρα του είχε σκοτωθεί από πτώση μέσα στο σπίτι τους:

«Από την εμπειρία μου και μόνο κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τον συγκεκριμένο τυχαίνει να τον γνωρίζω. Ήρθε και μου είπε πως είχε σκοτωθεί η μητέρα του από πτώση και όχι από κάποια παθολογικά αίτια. Μου είπε πως είχε πάει να γυμναστεί κι όταν γύρισε στο σπίτι του είδε τη μητέρα του χτυπημένη» αναφέρει και προσθέτει:

«Του εξήγησα την όλη διαδικασία και πώς μπορεί να γίνει η τελετή. Του είπα ότι χωρίς χαρτί από γιατρό, με άλλα λόγια πιστοποιητικό θανάτου, δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Μου είπε πως την είχε ντύσει, την είχε πλύνει, της είχε κλείσει με βαμβάκι στόμα και μύτη, κοινώς είχε κάνει όλη τη διαδικασία. Κάποιος που χάνει τη μητέρα του δεν έχει την ψυχραιμία να κάνει όλα αυτά. Από την πείρα μου προσπάθησα να τον διώξω και να καλέσω την αστυνομία».

«Εμείς την τελετή την κάναμε την Τετάρτη κανονικά, όλα αφιλοκερδώς στο Κοσμάτι στο χωριό της. Πήγαμε στη Θεσσαλονίκη τη σορό για νεκροψία-νεκροτομή όλα τα κάναμε εμείς. Εγώ ζήτησα από την ιατροδικαστική να γίνει παραλαβή κολπικών και πρωκτικών υγρών. Έπρεπε να βγει στην επιφάνεια όλη η αλήθεια. Αν είχε πάει σε άλλο γραφείο τελετών, ίσως να είχε πάρει κάποιο πιστοποιητικό θανάτου με πληρωμή φυσικά και να μην είχαμε μάθει ποτέ την αλήθεια. Κάθε φορά που ερχόταν στο μαγαζί γιατί δεν τον λες και φυσιολογικό, πάντα προσπαθούσαμε να είμαστε ψύχραιμοι και να του κάνουμε έτσι λίγο πλάκα. Δεν το λες νορμάλ και φαίνεται. Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο μαζί του γιατί χάνει την ψυχραιμία του».

Ο 59χρονος, που συνελήφθη για τη δολοφονία και τον βιασμό της ηλικιωμένης μητέρας του, το 1993 είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Για εκείνο το έγκλημα είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί. Κάποια στιγμή αποφυλακίστηκε, φαίνεται όμως πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικές δομές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...