16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Γρ. Γεροτζιάφας – Κ. Φαρσαλινός: Ανάγκη για μια άλλη Στρατηγική για τον Ιό και τον Covid-19

Ημερομηνία:

Ένα εντυπωσιακά αποκαλυπτικό διάλογο πάνω στις τελευταίες εξελίξεις με τον ιό SarsCov 2  και τη νόσο του Covid -19, είχαν σήμερα στο ράδιο 98.4, καθηγητής Αιματολογίας στην Σορβόννη και επικεφαλής του Αιματολογικού Τομέα στο νοσοκομείο Τενόν του Παρισιού Γρηγόρης Γεροτζιάφας και ο ερευνητής στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός .

Ο κ. Γεροτζιάφας ανέλυσε γιατί οι ανακοινώσεις Μακρόν στη Γαλλία δημιουργούν κοινωνικό lockdown με προστασία υψηλόβαθμων στελεχών κράτους, θεσμών και ιδιωτικών ομίλων  μέσω τηλεργασίας  σε αντίθεση με τα μεσαία και λαϊκά στρώματα, εκτιμώντας ότι το lock down στην Ελλάδα καθίσταται πλέον αναπόφευκτο, δυστυχώς όπως είπε για μία φορά ακόμη αφού η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη, σημειώνοντας τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την απραξία ουσιαστικά στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την απουσία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα έπρεπε να παίζει κομβικό ρόλο ακόμη και στην ανάσχεση της πίεσης στα δημόσια νοσοκομεία, υποστηρίζοντας ότι μετά από το ερχόμενο γενικό lock down πρέπει να υπάρξει μία άλλη στρατηγική αντιμετώπισης με την κοινωνία, τους επιστήμονες και συλλογικούς φορείς να ανοίγουν ένα πλέγμα άμεσης αντιμετώπισης και αποκεντρωμένα , διαφορετικά θα έχουμε διαρκώς lock down που θα δημιουργήσουν ακόμη πιο σοβαρά ζητήματα οικονομικά, κοινωνικά και ακόμη και ψυχικής υγείας ή άλλων ασθενειών.

Ο κ. Φαρσαλινός τόνισε ότι εξακολουθεί να μην γίνεται αναφορά σε περιστατικά αλλά σε κρούσματα, την στιγμή που όποιος είναι θετικός στον ιό δεν σημαίνει ότι θα νοσήσει και με την μολυσματική Covid-19 νόσο. Εξακολουθεί είπε να γίνεται υποκαταγραφή , αφού τα περιστατικά πρέπει να είναι πολύ περισσότερα, η θνητότητα ιδίως στις μικρές ηλικίες είναι αμελητέα , αυτό αλλάζει στις ηλικίες 65 και πάνω, ενώ επέμεινε ότι και τα τεστ επιδημιολογικά δεν θα έπρεπε να γίνονται στα «τυφλά».

Είπε ακόμη ο κ. Φαρσαλινός , ότι τα συνεχή lockdown μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα στην κοινωνία από αυτά που θα λύνουν, ενώ τόνισε και ο ίδιος την ανάγκη για μία άλλη στρατηγική με κύριο μέλημα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

NeaKriti

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...